Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Erdély: Kolozsvár – Nagyvárad

Adventi színkavalkád

           2020. December 05.  
                    December 12.

                   (1 nap szombat) 

Csatlakozási lehetőségek:  Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu
 
Indulás Nyíregyházáról hajnal 04:00-kor a Római Katolikus templom parkolójából. Debrecenből hajnal 05:00 órakor (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala). Határátkelés Ártándnál.
Kis pihenőkkel érkezés Kolozsvárra Erdély történelmi központjába és egyik legjelentősebb városába. Városnéző sétánk során ismerkedünk a város fő nevezetességeivel.
(Szent Mihály templom, Mátyás szobor, Mátyás Király szülőháza, Bábes-Bólyai Egyetem, stb.)
 
Szabadprogram keretein belül megcsodáljuk a történelmi belváros igényesen kialakított karácsonyi kavalkádját. Vásárlási lehetőség van a Jézuska ajándékokból. Megkóstolhatjuk, a helyi specialitásokat (kürtös kalács, mics, faszénen sült husok, stb.) A belvárosi cukrászdák, kávézók is vonzzák bőséges kínálatukkal az idelátogatót.
Innen Nagyváradra érkezünk, a Körös-parti Párizsban, a Partium legszebb szecessziós városában már karácsony előtti ünnepi hangulat vár bennünket. Városnéző sétánk során megtekintjük a Püspöki Székesegyházat, Erdély legnagyobb barokk templomát, benne a múzeumot és Szent László hermáját. Ismerkedünk a történelmi belváros nevezetességeivel (Szigligeti Ede Színház, EMKE Kávézó, Sas Palota, Ady Múzeum, belvárosi szobrok, stb.). 
Európa egyik legnagyobb főtere ad helyet a város karácsonyi vásárának, ahol erdélyi népi és iparművészeti termékek sokaságát kínálják. 
 
 
Varázslatos élményben lesz részünk, hisz a főtéren megrendezett karácsonyi vásárt a teret körülölelő szecessziós épületek teszik még különlegesebbé, melyek egyedi adventi mozgó fényekkel vannak megvilágítva. Részvétel a karácsonyi vásárban, ahol megkóstolhatjuk a jellegzetes erdélyi ízeket. 
A kóstolók után forralt bor és kürtőskalács fogyasztása mellett élvezhetjük a nagyváradi adventi forgatag hangulatát. Hazaindulás a késő délutáni órákban. Érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára.
Részvételi díj:12.500 Ft/fő
(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza: 
utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal
idegenvezető, szervezési díj és ÁFA
Helyszínen fizetendő: 100 RON 
 
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 
Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137 
Email: nyirtour@t-online.hu;
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu; 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda; 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.