Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Egy csodálatos adventi nap a Zemplénben: Szerencs - Vizsoly - Sárospatak- Tokaj

Csokoládégyár látogatással

2020. December 12. (1 nap)
          December 19. (1 nap)

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj
 
Indulás reggel 06:00-kor Debrecenből (Tesco parkoló) 07:00 órakor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni).
 
Szerencs: A Zempléni-hegység déli lábánál elhelyezkedő kisváros. A Tokaji borvidék része, pontosabban a Hegyalja és a Zempléni-hegység kapuja. Ebben a 1889-ben felépült a cukorgyár, amely az akkori Európa legnagyobb cukorgyára volt, 1923-ban pedig a csokoládégyár is felépült. Az EU szabályozás reformjának következményeképpen 2008. március 10-én bejelentették a cukorgyár bezárását és a gyár helyén emlékparkot alakítottak. Ennek következményeképpen több kisebb csokoládé manufaktúra alakult és egy olyan csokoládé múzeum, amit meglátogatunk. Megkóstoljuk a finom kézműves Szerencsi csokoládét, majd kedvező vásárlási lehetőség van a finomságokból.
Vizsoly: Őskor óta lakott kis település. A legnevezetesebb esemény, ami a községhez kapcsolódik, Károlyi Gáspár magyar nyelvű teljes bibliafordításának kinyomtatása a vizsolyi nyomdában 1590-ben. Az első magyar nyelvű biblia, hungarikum, egyháztörténeti műemlék. Károlyi Gáspár Göncön volt tiszteletes és munkatársakkal dolgozott a Biblia fordításán. 
Megtekintjük a Református templomot, melyben Károlyi Gáspár 1590-ben magyarra fordított Bibliájának 1 példányát őrzik. A község temploma is nemzeti kincs. Már a 12. században megépült az Árpád-kori szentély és hajó, amit aztán később kibővítettek. Freskók maradtak meg benne a 13. századból.
Sárospatak: A Bodrog parti mezőváros már az őskorban is lakott volt. Várát I. Endre király építtette. Itt született II. Endre király lánya, Szent Erzsébet. A várban ajánlották fel I. Rákóczi Györgynek az erdélyi fejedelemséget (várlátogatás). Szent Erzsébet Római Katolikus templom, a híres református kollégium megtekintése után rövid szabadprogram (borvásárlási lehetőség a Rákóczi pincében). A Rákóczi-szabadságharc viszontagságai nem kímélték a várost; hol a kurucok, hol a labancok birtokolták. 
1708-ban itt tartották az utolsó kuruc országgyűlést. A város lakói aktív részt vállaltak az 1848–49-es forradalom és szabadságharcban is. Napjainkban Sárospatak rangos iskolaváros, ugyanakkor hangulatos történelmi jellege miatt csábító turistacélpont.
Szabadprogram keretein belül gyönyörködünk az adventi fényekben úszó belvárosban, és vásárolhatunk a nagyon igényes Jézuska ajándékok közül.
Tokaj: A Tokaji aszú hazája, a világörökség része. A kis település középkori városkájában sétálunk, ahol lehetőség van borkóstolásra (tokaji aszú). 
Adventi élményekkel feltöltődve hazaindulunk, érkezés az esti órákban.
Részvételi díj: 9.500 Ft/fő
(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
 
A részvételi díj tartalmazza: 
utazás turista autóbusszal, idegenvezető, 
szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő: (Kb. 6.000 Ft /fő)
Szerencs (Múzeum) + tárlatvezetés
Sárospatak (vár) + tárlatvezetés
Vizsoly (templommúzeum) + tárlatvezetés

Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova be szeretne menni!
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.