Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Eger - A barokk és a borok híres városa

Szépasszonyvölgyi borozással

2022. Február 26.
         Április 16.

         Május 07.
                Augusztus 20.
           Október 08.
 1 nap
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért iőpontban és helyszínről! 

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői
 
Indulás reggel 06:00-kor  Debrecenből TESCO parkoló – Kishegyesi u. oldal reggel 07:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) 
(nem Nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Utazás rövid pihenőkkel, majd érkezés a csodálatosan ünnepi díszbe öltözött történelmi városba, Egerbe. Elsőként  Magyarország egyik legnagyobb bazilikáját, az egri főszékesegyházat tekintjük meg. Helyi idegen vezető mutatja be a város további nevezetességeit líceum épülete, itt működik az Eszterházy Károly Egyetem. Városháza, Forst-ház, Minorita templom, Végvári-vitézek című szoborkompozíció, Dobó István szobra, Egri vár, Gárdonyi Géza sírja, Minaret, Török fürdő stb. Városnéző séta után szabadprogram, majd továbbindulunk a legendás hírű Szépasszony-völgybe, a „pincevárosba”, Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területe. A ma közel 200 pincét számláló Szépasszony-völgy az elmúlt évszázadokban szorosan összekapcsolódott az egri borok hírnevével ahol a szépen felújított és karbantartott pincékben fehér, rozé és vörösborok széles választékából van lehetőség kóstolni és vásárolni. A völgy nevéhez legendák sora fűződik. Bakó Ferenc néprajzkutató szerint a "Szépasszony" az ősvallás egyik istenasszonya volt, Vénuszhoz hasonló alak, a szerelem istennője. Neki mutattak be áldozatot ezen a helyen. A földművesek egy híresen szép asszonyról mesélnek, aki itt árusította az egyik pincében a jó egri bort. A jobbnál jobb pincékben a jó borokhoz házi zsíroskenyér dukál. Jó hangulatban hazaindulunk. Érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- Bazilika belépődíj kb. 500 Ft/Fő
- Vár belépődíj kb. 2000 Ft/Fő
- Minaret kb. 500 Ft/fő
- Eger Kisvonat kb. 1.500 Ft/Fő

(Minden utas csak azt a belépőt fizetni, amit szeretne, de előre kérjük jelezni, mert be kell a csoportot jelentenünk)

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.