Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Eger: A jó borok városa- végvári vigasságok

2021. Augusztus 14.
(1 nap, szombat)

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői

Indulás reggel 06:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.), (nem Nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni), Debrecenből reggel 07:00-kor (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldal). Utazás rövid pihenőkkel, majd érkezés a történelmi városba, Egerbe. Elsőként Magyarország egyik legnagyobb bazilikáját, az egri főszékesegyházat tekintjük meg. A Bazilikával szemben áll az egykori líceum épülete, napjainkban itt működik az Eszterházy Károly Egyetem. Innen Eger történelmi belvárosának főterefelé vesszük az irányt. A barokk hangulatú hosszúkás tér az egykori vitéz, Dobó István nevét viseli. A teret gyönyörű épületek szegélyezik, megcsodálhatjuk itt a Városházát, a Forst-házat, a Minorita templomot, a Végvári vitézek című szoborkompozíciót és Dobó István szobrát is.

Az vár felé indulva átsétálunk az Eger-patakonátívelőbarokk stílusjegyeket őrző hídon, majd egy hangulatos utcán keresztül jutunk el az Egri Várba. Itt bepillantást nyerhetünk a 26. Végvári Vigasságok fesztivál rendezvényeibe, átélhetjük a híres 1552-es dicső ostrom pillanatait. Láthatjuk a korhű fegyverek bemutatóját, hagyományőrző csapatokat, kiállításokat. Tradicionális mesterségek kézművesei kínálják portékáikat, és mutatják be a szakma mesterfogásait.A Panoptikumban megismerhetjük az Egri Csillagok jól ismert alakjainak viaszszobrát. Felkereshetjük a regény írójának, Gárdonyi Gézának a sírját a vár egyik fülesbástyájánál lévő hatalmas fa alatt, vagy gyönyörködhetünk a város panorámájában.

A szabadprogram keretében ki-ki kedvére ismerkedhet a várossal. Aki magasról szeret széttekinteni, az ellátogathat a vár közelében lévő 40 méter magas karcsú toronyhoz, a Minarethez, melynek körerkélyére 97 csigalépcső vezet fel. A török időkben innen hívta naponta ötször imára a müezzin a muszlim híveket.

Egyetlen egri városnézésből sem maradhat ki a Szépasszony-völgy, ahova kisvonattal utazunk el. A völgyben több mint 150 pince található, a hely hangulatát és az itt kapható borok minőségét számtalan költő dicsérte.A Szépasszony-völgyben sétálva gyönyörködhetünk a pincékben, melyek borkóstolásra és vásárlásra adnak lehetőséget, vagy betérhetünk valamelyik étterembe egy finom étel elfogyasztására.

A kellemes kikapcsolódást követően indulás haza késő délután, érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás  turista autóbusszal, 
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő: 
- Bazilika belépődíj kb. 500 Ft/Fő
-Vár belépődíj kb. 2000 Ft/Fő
- Minaret kb. 500 Ft/fő 
- Eger Kisvonat kb. 1.500 Ft/Fő 
 
(Minden utas csak azt a belépőt fizetni, amit szeretne, de előre kérjük jelezni, mert be kell a csoportot jelenteni)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.