Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Dunakanyar: RÁM-SZAKADÉK

”Királyi vidék ez, mert sokan laktak itt hazánk királyai, s nagyszerű történetek színhelye volt az, mely a természet pongyolájában is annyira fenséges”

          2022. Június 25.
                    Július 23.
                            Augusztus 27.

                       (1 nap)
          Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat !   

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői

Elutazás Nyíregyházáról reggel 05:00 órakor a Római katolikus templom parkolójából. (Kossuth tér 4.) (Nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni) Debrecenből reggel 06:00 órakorDebrecenből TESCO parkoló (Kishegyesi u. oldala)

Rövid pihenővel érkezünk a Visegrádtól 7 km-re lévő Duna-part festői fekvésű településére, Dömösre. Innen indulunk a Pilis hegység egyik legnépszerűbb, vadregényes, kalandos túrájára. A túra Dömösről a P+S+Z jelzésű útvonalon indul, és a Malompatak hidjánál rátérünk az erdei nyomvonalra, ahonnan eljutunk a Róza-táróig. Itt tájékoztató táblán olvashatunk a lignit bánya történetéről. Utunk következő megállója, a csodálatosan békés helyen fekvő Szentfa-kápolna, mely egy 1885-ös történetben szereplő csodafa emlékét őrzi. E szerint a történet szerint, két kislány itt pillantotta meg egy bükkfán lévő Szűz Mária képet, és azóta a kis kápolna búcsújáró hely lett. Ihatunk a Kaincz György forrás vizéből, majd tovább haladunk a Három-forrás völgy felé, ahol már érezhetjük az erdő illatos hűvös leheletét. A patakmederben páfrányok és pillangók között a Z jelzésen sétálva érkezünk a Rám-szakadék kapujához. Biztonságos útvonalon itt-ott farönkökön lépkedve, láncos kapaszkodók, létrák, korlátok segítségével vízesések mellett jutunk előre.  Fölfelé haladva önkéntelenül magával ragad a szurdokvölgy páratlan hangulata. A szurdokvölgy 112 m szintkülönbsége után az erdei pihenőhelyen a tanösvény ismeretterjesztő információi olvashatók. Innen a körtúránk a S jelzésen halad és a Lukács-árok érintésével könnyű sétával visszaérünk Dömösre. (kb. 6 km)

Azok a túratársak, akik a hosszabb túrát választják (nem 6, hanem 9 km-t), azokkal tovább folytatjuk utunkat a Z + S jelzésen. Széles kanyarokkal azÁrpádvár hegytömbjét megkerülve jutunk le a Rám szakadékkal párhuzamosan futó Lukács-Árokba. A patak kövein többször áthaladva érünk a Dömös felé vezető aszfaltútra. Útba esik a Vad-faló nevű büfé, ahol egyszerű ételekkel és jó italválasztékkal várják a turistákat. Túránkat befejezve megismerkedünk a gyönyörű fekvésű Dömös településsel. Szabadprogram után hazaindulunk. Érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.

Alternatív program:Azok az utasok, akik szeretnének kirándulni a Dunakanyarba (Dömös), de nem szeretnének túrázni a RÁM-szakadékba, tartalmasan eltölthetik idejüket  a jó levegőn, és kisebb túrázással.

Részvételi díj: 21.500 Ft / fő
(a részvételi díj 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj 850Ft/ l. üzemanyag árig garantált.

A részvételi díj tartalmazza:


- utazás turista autóbusszal
- idegenvezető és túravezető

- szervezési díj és  ÁFA


Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404 

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.