Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

A Dunakanyar gyöngyszemei: Esztergom - Visegrád - Szentendre

2022. április 23.
           június  11. 
          július 23.
                    szeptember 03.

              október 22. 

           (1 nap, szombat)

  Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat !   

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen,Nyíregyháza,M3 autópálya pihenői 


Indulás: Reggel 05:00-kor Debrecenből TESCO parkoló - Kishegyesi u. oldala,  reggel 06:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Esztergomba, Magyarország egykori fővárosába, mely a keresztény államalapításunk bölcsője. Bazilikalátogatás, királyi, majd érseki palota, a világhírű Főszékesegyházi kincstár, altemplom kriptája – itt temették el Vitéz Jánost, Bakócz Tamást és a mártír Mindszenty József bíborost. Továbbindulunk Magyarország egyik legszebb fekvésű és legrégibb városába, Visegrádra. Megtekintjük a kettős várrendszerű Fellegvárat, melyet 1250-1260 körül IV. Béla és felesége építtetett (Mátyás Király Múzeum, Salamon torony, Királyi palota, Szent korona másolata, vörösmárvány baldachinos oroszlános kút).
Szentendre a kirándulásunk következő állomása, mely művészetével és kultúrájával ragadja magával a látogatót. A város kultúráját elsősorban a délszláv örökség, illetve a városhoz köthető, leginkább kortárs művészek határozzák meg. A szláv kultúra egyik legjelentősebb képviselője a város szülötte, Jakov Ignjatovics szerb író, de jelentős hatása van a délszláv népi-, ill. egyházi zenének is. A kortárs előadók legismertebb köre a híres Szentenderi festőiskola utódaként 1972-ben létrejött Vajda Lajos Studió, majd az annak nyomán 1979-ben megalakult  A.E.Bizottság underground együttes. Szabadprogram vásárlási lehetőség az igényes népi iparművészeti termékek közül. Hazaindulás, érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban.

Részvételi díj: 21.500 Ft/fő
(Az ár 30 főre van kalkulálva)
A részvételi díj 680 Ft/ liter űzemanyag árig garantált.

Részvételi díj tartalmazza:


-Utazás turista autóbusszal
-idegenvezetés
-szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- Visegrádi vár belépő 
- Esztergom Bazilika  (kincstár, altemplom) helyi idegenvezetővel

A belépés nem kötelező, csak az az utas fizeti a belépőt, aki szeretne bemenni.

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.