Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Zempléni kirándulás :Tarcal - Sátoraljaújhely - Borsi

2021. Március 15.
      Május 01.
     Június 19.
           Augusztus 07.


    (1 nap, Szombat)


 

 
 

Csatlakozási lehetőségek: 
Debrecen,Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj

Indulás Debrecenből reggel 06:00-kor TESCO parkoló (Kishegyesi u. oldal), Nyíregyházáról reggel 07:00-órakor Római Katolikus templom (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni).
Tokaji Bodrog parti megállásunk után érkezés Tarcalra. A monda szerint a település Tarcal vezérről kapta nevét, még Árpád vezérünk korában. Panorámasétányon érünk fel az Áldó Krisztus szoborhoz, mely Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránit szobra. A domb tetejéről csodálatos körpanoráma tárul ki előttünk a környék falvaira és szőlőültetvényeire. A leglátványosabb kilátás a káprázatos fekvésű bányató felé nyílik. A község legfontosabb építészeti emlékei: Gróf Degenfeld Kastélyszálló, Sebeő-kúria, Andrássy-kúria, Rákóczi-ház. Rövid utazás után megérkezünk Sátoraljaújhelyre.

A város központjából gyalogosan indulunk el a Szár-hegyre. Sátoraljaújhely leglátogatottabb történelmi emlékhelye a Magyar Kálvária, mely Magyarország legjelentősebb nemzeti zarándokhelye (trianoni emlékezés, koszorúzás). A Szár-hegyen épült sétányon 14 stáció emlékezik az elcsatolt volt Magyarországi városokra. A hegy tetején álló Szent István kápolna mögül mesés panoráma tárul a szemünk elé a Zemplén hegy vonulatára. A 100. országzászló pedig a felvidéki magyaroknak üzeni, hogy „sosem felejtünk”.

A Magyar Kálváriát az emberek többsége fájó szívvel, sajgó lélekkel s gyakran könnyes szemmel járja végig, s a torokszorító élményt a csodálatos táj látványa teszi még emlékezetesebbé.
 

Tovább fokozva élményinket érkezünk II. Rákóczi Ferenc, erdélyi fejedelem szülőfalujába, Borsiba (ma Szlovákia), ahol a XVI.sz közepén épült várkastélyt tekintjük meg. Az eredeti bútorokkal berendezett múzeum látogatás után még lehetőség van egy rövid megállóra Sátoraljaújhelyen a kalandparkban, ahol kipróbálhatjuk az ország leghosszabb libegőjét és a bob pályát (külön fizetendő).

Hazaindulunk, érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban.
 

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
Bobozás és Libegő (aki szeretne)
Szlovákia: Borsi (II. Rákóczi Ferenc szülőháza) kb.5 euró / fő

Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni!

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook:facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.