Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Pécs és környéke: Villány – Siklós – Máriagyüd – Szigetvár – Kaposvár

2022. Július 02 -03.
                    Augusztus 20 - 21.
                    Szeptember 24 -25.

(2 nap)
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről és időpontban!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen - Nyíregyháza -
M3 autópálya pihenői - Budapest

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - M3 autópálya pihenői - Budapest - Villány – Siklós – Máriagyüd – Pécs
Indulás Nyíregyházáról reggel 06.00 órakor. Rövid pihenőkkel érkezünk Villányba, Baranya megyébe a Siklósi kistérségbe. A térség a Kelta időszakig visszanyúló szőlőművelése világszerte ismert. A Villányi borvidéken vezet át Magyarország első borútja. Lehetőség van egy jó pincében megkóstolni, illetve várásolni a vörös nedüből Következő megállónk a „Tenkes Kapitánya” film sorozatból is jól ismert siklósi várnál lesz. A váron a XIII. századtól kezdve minden korszak nyomot hagyott építészetileg. Az épületegyüttes magja maga a várkastély, melyet várfalak, tornyok és bástyák öveznek. (Várlátogatás). Majd a Basilica Minor rangot viselő Máriagyűdi kegytemplomot (zarándokhely) látogatjuk meg. Este érkezés Pécsi szálláshelyünkre. Szállás elfoglalása, vacsora. (1 éj)
 
 
2. nap: Pécs - Szigetvár - Kaposvár - Budapest - M3 autópálya pihenői - Nyíregyháza - Debrecen

Reggeli után Pécs belvárosba indulunk, ahol a város történetének fontos korszakait ismerjük meg. (római, és a török kori emlékek). A 150 éves török hódoltság után – e korszakból olyan gazdag építészeti emlékeinek maradtak fent, mint a Gázi Kászim pasa dzsámija a város főterén. Ez Magyarország egyetlen éppen maradt dzsámija. Pécs mindig soknemzetiségű település volt. Kulturális rétegek rakódtak egymásra, nemzetiségek hagyományai, értékei ötvöződtek két évezredes története során.  Magyarok, horvátok és svábok ma is békében élnek egymással gazdag kulturális polaritásban. Pécs 1998-ban elnyerte az UNESCO Városok békéért-díját. A kisebbségi kultúrák ápolása, valamint a délszláv háború menekültjei iránt tanúsított befogadó, toleráns hozzáállása is példamutató volt. Az ókeresztény emlékeket őrző Cella Septichora látogatóközpontját látogatjuk meg. A Dóm tér, a Bazilika, és Pécs legszebb helyszíneinek bemutatását követően a Zsolnai kútnál tartunk szabadprogramot. Innen a Magyar – Török Szigetvári Barátság parkba indulunk. Ezt a parkot Zrínyi Miklósnak és I. Szulejmán szultán emlékére 1994–ben nyitották meg Török kezdeményezésre. Innen a gazdag történelmi múltat őrző Szigetvár legismertebb látványossága a Vár megtekintése következik. Szigetvár története szorosan összefonódott a vár történetével, a vár pedig Zrínyi Miklós személyével. A várban lévő Zrínyi Miklós Múzeum kiállításai is elsősorban az ő hősi küzdelmét idézik. Innen Somogy megyébe a hét dombra épült Kaposvárra indulunk. Kaposvár főtere, 2010-ben méltán nyerte el - a díj történetében először - a "Magyarország legszebb főtere, főutcája" címet. Épületei főként eklektikus vagy a szecesszió jegyeit viselik magukon. Múzeumok, szobrok, szökőkutak látnivalóiban gyönyörködve rövid szabadprogrammal búcsúzunk Kaposvártól. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.
Részvételi díj: 52.500 Ft/fő
A részvételi díj 680 Ft/ l. űzemanyag árig garantált.
(a kiírt ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
 
Részvételi díj tartalmazza:
− Utazás turista autóbusszal
− 1 éj szállás Pécs környékén 3* panzióban 2 ágyas zuhanyzós szobákban
− Idegenvezetés, Szervezédi díj + ÁFA
 
Külön fizetendő:
Félpanzió: (1 reggeli + 1 vacsora)  4.500 Ft /fő
 
Siklós: Vár belépő: kb. 1.900 Ft / fő
Máriagyüd: Zarándok templom kb. 500 Ft / fő adomány
Szigetvár: Dzsámi kb. 1.500 Ft /fő
Szigetvár: Vár belépő: kb. 1.850 Ft / fő
Pécs: Székesegyház- Dzsámi kb. 2.800 Ft / fő
 
A belépés nem kötelező, csak az az utas fizeti a belépőt, aki szeretne bemenni.
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 
4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947,
Mobil: 06-30/531-2137,  
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda;
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.