Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kőrösök vidéke: Szarvas - Szarvasi Arborétum

2022. Szeptember 17.
(1 nap)
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyszínről és időpntban!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló, Püspökladány 
 
Indulás: Reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). 06:00-kor Debrecenből a Kishegyesi úti TESCO parkolóból.Úti célunk Szarvas, az egykori történelmi Magyarország földrajzi középpontja. A települést először Anonymus említi, Szarvashalom néven. A város a Holt-Körös partján terül el, így lehetőségünk adódik vízről is megcsodálni a nevezetességeit. Ennek érdekében megérkezésünk után először hajóra szállunk. A sétahajó közel egy órás útja során megtekintjük a történelmi Magyarország középpontját jelzőszélmalom-emlékművet, az Arborétum vízpartját, a Bolza-kastélyt(a Bolza grófi család szárazmalmot épített, a Körös partján kastélyokat emelt, létrehozta az Anna-ligetet), valamint a Holt-Körös partján álló Szarvasi Vízi Színházat. Mindezen látnivalók mellett a hajóút során bepillantást nyerhetünk a Körösök élővilágába is.
 
A város kétség kívül legismertebb látványossága a Bolza Józsefről elnevezett „Pepi-kert”, mai nevén a Szarvasi Arborétum. A hajózást követően ide vesszük az útirányt.A 82 hektáron elterülő botanikus kert legfőbb érdekességeit egy szakvezetett körtúrán tekintjük meg. Sétánk közben láthatunk barátságos Kék pávákat (India nemzeti madarai), megcsodálhatjuk a Kaliforniában őshonos, óriás hegyi mamutfenyőt, mely az arborétum egyik büszkesége. (A vörösesbarna kérgű növény 150 éves, 36 méter magas, törzskerülete 5,5 méter.)Lefotózhatjuk a„Tündöklő” köveket (A bibliai ihletésű szobrok Zsombori Árpád képzőművész alkotásai.), majd a hazánkban egyedülálló interaktív makettpark, a Mini Magyarország építményei segítségével elevenedik meg számunkra a magyar történelem.
 
Az interaktív makettparkba többek között láthatjuk: a Tihanyi apátságot, a dorozsmai szélmalmot, Déva várát és 22 interaktív vasút- és hajómodellt is.
 
A közös túrát követő szabadidőben kedvünkre sétálhatunk a hatalmas kertben, felkapaszkodhatunk a kilátóba, a játékos kedvűek kipróbálhatják a szabadtéri foglalkoztató játékokat. Aki közben megszomjazott vagy megéhezett, az Arborétum büféjében hideg és meleg ételekből választhat.
Részvételi díj:12.500 Ft/fő
(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezető
- szervezési díj, és ÁFA
 
Külön fizetendő:
- 1 órás hajózás a Holt-Körösön  kb.2.000 Ft / fő
- Szarvasi Arborétum + Mini Magyarország kb.3.500 Ft / fő
(Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.