Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kaposvár, Szenna, Szigetvár, Pécs, Pécsvárad, Máriagyüd, Siklós, Villány

Csodálatos Magyarország

2021. Június 18 - 20.
              Október 22 - 24. 

 3 nap

Csatlakozási Lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 autópálya pihenői

1. nap: Nyíregyháza - Debrecen -  M3 autópálya pihenői - Budapest - M7 autópálya pihenői -Kaposvár – Szenna - Szigetvár - Pécs      
Indulás a kora reggeli órákban. Rövid megállókkal érkezés Somogy megyébe a hét dombra épült Kaposvárra. Kaposvár megismerését a sétáló utcájában kezdjük, mely 2010-ben méltán nyerte el a  "Magyarország legszebb főtere, főutcája" címet. (Múzeumok, szobrok, szökőkutak) Rövid szabadprogram után elindulunk Kaposvárról. Következő megállónk Szenna, ahol megtekintjük a világhíres Szabadtéri Néprajzi Múzeumot, benne az 1785-ben népi barokk stílusban épült festett, kazettás mennyezetű református templomot. A templom a megye legszebb műemléke. Tovább indulunk Baranya megyébe, mely csodálatos természeti adottságain kívül tele van dicsőséges és kevésbé dicsőséges történelmi emlékekkel. Elsőként betekintést teszünk a Magyar – Török Szigetvári Barátság parkba. Ezt a parkot Zrínyi Miklósnak és I. Szulejmán szultán emlékére 1994 –ben nyitották meg török kezdeményezésre. Majd a gazdag történelmi múltat őrző Szigetvár legismertebb látványossága a Vár, valamint a török kori műemlékeinek megtekintése következik. Szigetvár története szorosan összefonódott a vár történetével, a vár pedig Zrínyi Miklós személyével. A várban lévő Zrínyi Miklós Múzeum kiállításai is elsősorban az ő hősi küzdelmét idézik fel. Rövid szabadprogram után, érkezés szálláshelyünkre (Pécs környékén) (2 éj).

 

2. nap: Pécsvárad - Máriagyűd – Siklós – Villány – Pécs
Reggeli után a Keleti Mecsek déli lejtőjén fekvő Pécsváradra látogatunk. Megtekintjük. azt a Bencés kolost, melyben Asztrik apát élte életét (Őt küldte István királyunk Rómába, a koronáért). A Pécsváradi vár várfaláról csodálhatjuk meg a vidék panorámáját. Innen rálátni a Mecsek legmagasabb pontjára, a Zengőre. A vár hangulatos udvarán található romkert is kalandra hív. A Várkertet bebarangolva gyógynövények illatának kíséretében lelhetjük fel a kis patakot és a fűzfalabirintust. Következő programunkban a Basilica Minorrangot kapott Máriagyűdi kegytemplomot látogatjuk meg. Aztán a „Tenkes Kapitánya” film sorozatból is jól ismert siklósi vár meglátogatása következik. A váron a XIII. századi kezdetektől építészetileg minden korszak nyomot hagyott. Az épületegyüttes magja maga a várkastély, melyet várfalak, tornyok és bástyák öveznek. Befejezésként a „bor városába” Villányba indulunk. „Csak az íze kedvéért” kóstolási és vásárlási lehetőség a híres villányi főutca mindkét oldalán elhelyezkedő impozáns pincesoron. Visszaérkezés szálláshelyünkre az esti órákban, szabadprogram.

 

3. nap: Pécs – M7 asutópálya pihenői - Budapest - M3 autópálya pihenői - Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyedbe indulunk. A világ egyik legnagyobb keramikus családjának története a legszemléletesebb módon abban a környezetben tárul elénk, ahol éltek, és ahol a sok világhírt érdemlő mű született. A séta során felfedezzük a szép udvart, valamikori lakóépületüket, és a legcsodálatosabb műveket tartalmazó kiállítást. Majd a belváros felé folytatjuk utunkat. Pécs történetének fontos korszakait ismerjük meg a római, és a török kori emlékeket megtekintve. Magyarország egyetlen éppen maradt dzsámiját, és minaretjét, majd az ókeresztény emlékeket őrző Cella Septichora látogatóközpontját fedezzük fel. A Dóm tér, a bazilika, és Pécs legszebb helyszíneinek bemutatását követően a főtéren szabadprogram lesz. A  késő délutáni órákban hazaindulunk. Érkezés Budapestre az esti, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

Részvételi díj:  49.500 Ft / fő
(A részvételi díjat 30 fő fizető utasra kalkuláltuk)

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező  turista autóbusszal
- 2 éj szállás Pécs környékén (3* panzióban)
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- 2 reggeli + 2 vacsora: 9.000 Ft / fő
  (a reggelit és vacsorát előre kell megrendelni, de helyszínen fizetendő)

Belépőjegyek kb. árai:
- Szenna: Szabadtéri néprajzi múzeum kb. 900 Ft
- Szenna: Festett kazettás mennyezetű református templom (múzeum): kb: 500 Ft
- Szigetvár: Magyar-Török Szigetvári barátság park belépő: kb: 500 Ft /fő
- Szigetvár: Zrínyi vár: 1800 Ft/fő
- Pécsvárad: Vár kb: 1800 Ft /fő
- Máriagyüd: Kegytemplom (múzeum) tárlatvezetéssel: kb: 1.000 Ft/fő
- Siklósi vár: belépő 1.900 Ft /fő + 600 Ft/fő tárlatvezetés
- Pécs: Zsolnay negyed kb.5.500 Ft/fő
- Pécs: Cella Septichora (ókeresztény temető együttes) kb.1.900 Ft/fő


  Minden utas megválaszthatja, hogy hova szeretne bemenni. Részvételi szándékát viszont megkérjük, hogy előzetesen jelezze  irodánkban írásban, mert mindenhova csak előzetes regisztrációval mehet be a csoport.

 

Érdeklődni lehet:

Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947 
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.