Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Mohács: Busójárás

Pécs – Villány- Mohács

     2022. Február  27 – 28.
(vasárnap – hétfő)

(2 nap/1 éj)

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat
 

A busójárás egy tavaszváró, téltemető népszokás  Mohácson és környékén. Többségében római katolikus délszlávok, farsangi maszkos alakoskodása. A mohácsi busójárás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján. 2012 óta a mohácsi busójárás hungarikumnak számít, ami elsősorban a mohácsi civil társadalom, a busócsoportok, a maszkfaragók és jelmezkészítők sikere.
 

1. nap:Debrecen – Nyíregyháza – M3 és M6 autópálya pihenői-Mohács – Pécs

Elutazás a kora hajnali órákban. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, érkezés Mohácsra a déli órákban. Ezen a farsangvasárnapon 13.00 órától résztveszünk a Busójárás legfőbb programján, mely 2009-től az UNESCO szellemi örökségreprezentatív listáján is szerepel.  A busójárás Mohácson, a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, maskarák itt gyülekeznek és találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busókkal, és teszik vízre a farsangi koporsót és avatnak új busókat. A busóágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton és a környező utcákban zajt keltve ünneplik a farsangot. Szürkületkor visszatérnek a főtérre és a meggyújtott máglya körül táncolnak. A rendkívűli szinvonalas programon közel 60 busócsoport 1600 busója és egyéb maskarása vesz részt. A hangulatos Duna-parti városban több száz népművész, iparművész és vendéglátós gondoskodik a vendégek kiszolgálásáról. Az esti órákban a busókat magunk mögött hagyvaindulunk Pécsi szálláshelyünkre, (1 éj) Vacsora után szabad program keretein belül, lehetőség van a gyönyörűen kivilágított Pécs belvárosát megcsodálni.

2. nap: Pécs – Villány – M6 és M3 autópálya pihenői- Nyíregyháza – Debrecen

Reggeli után a belvárosba indulunk, ahol Pécs történetének fontos korszakait ismerjük meg.  Római, és a török kori emlékeket. Magyarország egyetlen, minarettel együtt épen maradt dzsámiját, majd az ókeresztény emlékeket őrző Cella Septichora látogatóközpontját látogatjuk meg, mely UNESCO világörökség címet viseli. A Dóm tér, a bazilika, és Pécs legszebb helyszíneinek bemutatását követően a Széchenyi téren lesz szabadprogram. Villánybaindulunk a Siklósi kistérségbe. A térségnek a Keltákig visszanyúló szőlőművelése világszerte ismert. Itt szokták megszervezni a Vörösborfesztivált. A Villányi borvidéken vezet át Magyarország első borútja. Borkóstolási és vásárlási lehetőség.Hazaindulunk, rövid pihenőkkel érkezünk Nyíregyházára, majd Debrecenbe az esti órákban.

Részvételi díj: 39.900 Ft/fő
 
 
Részvételi díj tartalmazza:
 
− Utazás 52 férőhelyes turista autóbusszal (létszámtól függően)
 
− Idegenvezetés végig a program során
 
− Elhelyezés belvárosi 3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyzós szobákban
 
− szervezési díj és ÁFA
 
 
Külön fizetendő:
 
− Félpanzió (1 reggeli + 1vacsora): 5.000 Ft/fő
 
− belépők ára kb. 7.000 Ft/fő, mely tartalmazza: Pécsi Székesegyház, Dzsámi, Ókeresztény Sírkamrák, helyi idegenvezetés, idegenforgalmi adó
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
nyirtour@t-online.hu
www.nyirsegutazas.hu
 facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404 

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.