Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Budapest - Pozsony: Két királyi főváros adventi csillogásban

Magyarország-Szlovákia

2020. December 05 - 06.
(2 nap)

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen és az M3 autópálya pihenői, Budapest
 
 
1.nap: Nyíregyháza – Debrecen – M3 autópálya pihenői - Budapest – M1 és M15 autópálya pihenői – Pozsony
 
Indulás: Nyíregyházáról04:00 órakor a Római Katolikus templom parkolójából. Debrecenből 05:00 órakor (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala) Kis pihenőkkel érkezés Pozsonyba, Európa egyik legkisebb, de legimpozánsabb fővárosába. Ez a város volt 1536 és 1783 között Magyarország fővárosa. A Szent-Márton-dómban, a koronázó templomban összesen tizenegy magyar uralkodót és nyolc magyar királynét koronáztak meg. A történelmi városnéző sétánk során megtekintjük a magyar történelem neves épületeit. (Pozsonyi vár, Szent Márton-dóm, A középkori erődfal maradványa, a Szent Mihály-kapu, Duna Akadémia, Óvárosháza, Prímási Palota, Grassalkovich-Palota, Nemzeti színház, stb.)
Városnéző sétánk után, részt veszünk az adventi programsorozatában, ahollátványos fabódékban kínálják az árusok a karácsonyi portékákat, édességeket, mézeskalácsokat, kerámiákat. Este szállás elfoglalása Pozsony környékén.  
 
2.nap:Pozsony – Budapest – M3 autópálya pihenői – Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után kis pihenővel a mi fővárosunkba Budapestre érkezünk, melynek nagy része a világörökség része. Programunkat autóbuszos városnézéssel kezdjük. Mielőtt megérkeznénk a Budai várnegyedbe, áthaladunk az Andrássy úton, Oktogonon, Nagykörúton, Margithídon és Lánchídon.
Megérkezés után gyalogos séta keretein belül ismerkedünk a várnegyed nevezetességeivel: (Halászbástya, Mátyás templom, Táncsics börtöne, Bécsi kapu, Magdolna templom, Úri utca, Budai panoráma, Lábas házak, Houdini ház (kávészünet a Görgey szobornál), Karmelita udvar, Sándor Palota, Budavári Palota).13:00h kor ismét találkozunk az autóbusszal, mely elvisz minket a Lánchíd alatti (pesti rakpart) buszkiszállítóhoz. Szabad program (1,5 óra), ebéd lehetőség az V. kerület éttermeiben.  15:00-tól Rövid séta a belvárosban (Duna korzó, Vigadó, Március 15. tér, Váci utca).  Kb. 16:00-ra érkezés a Szent István Bazilikához, hazánk egyik legszebb, legjelentősebb egyházi templomához.
A Bazilika meglátogatása után részt veszünk a Bazilika előtt megszervezett karácsonyi vásárban. A vásárban nagyon igényes kis bódékban kínálják az árusok portékáikat. A vásár gasztronómiai kínálata is figyelemre méltó (magyaros ízek, édesség különlegességek kóstolhatóak, illetve vásárolhatók).
A karácsonyi fények megcsodálása után már adventi élményekkel feltöltődve este 19:30-kor indulunk haza. Érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.
Részvételi díj: 29.900 Ft/fő
(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
-utazás turista autóbusszal                           
-1 éjszakai szállás Pozsony környékén, 2 ágyas szobában
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
-félpanzió: 1 reggeli + 1 vacsora (5.000 Ft / fő)
(a program félpanzióval foglalható)
- belépők: (fakultatív, nem kötelező)
 
EGYÁGYAS FELÁR: 9.500 Ft 
(csak az fizeti, aki egyedül van egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda;
Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947;
Mobil: 06-30/531-2137,   
Email: nyirtour@t-online.hu,
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu,
Facebook:facebook.com/nyirsegutazasiiroda;
Engedélyszám: U000404 

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.