Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Csodálatos Magyarország: Budapest - Séta a Margit-Szigeten és a Tabánban

2021. Április 24.
             Október 16.
                November 20.

           (1 nap, Szombat)

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat !

Citadella - Képek, Leírás, Vélemények - Szallas.hu programok

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői


Indulás reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Debrecenből reggel 06:00-kor TESCO parkoló - Kishegyesi u. oldala. Kis pihenőkkel érkezés a Margitszigetre, mely a Duna ölelésében a Margit híd és az Árpád híd között terül el. A sziget kb. 2800 méter hosszú. A történelem folyamán számtalan elnevezése volt (Urak-sziget, Nyulak szigete Szent András szigete, Boldogasszony szigete, Lánysziget, Budai sziget, Palatinus-sziget) Mai nevét IV. Béla király lányáról, Árpád-házi Margit hercegnőről kapta, aki a 13. században itt élt a Domonkos-rend apácakolostorában.

A sziget mindannyiunk számára nyújt érdekes látnivalót, hisz számtalan történelmi és kulturális emlék található itt. Sétánk során megtekintjük a Szent Mihály Kápolnát és a domonkos rendi apácakolostor romjait, ahol Árpádházi Szent Margit élt. Láthatjuk az ország legöregebb és legnagyobb műemlék víztornyát, mely nyolcszögletű alaprajzával igazi turisztikai látványosság, tövében található a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. A Művészsétányt a magyar kultúra nagy alakjainak kő- és bronzszobrai díszítik. A Vadasparkban dámszarvasokkal, madarakkal és pónikkal találkozhatunk. A sziget Margit híd felőli végében gyönyörködhetünk a Zenélő szökőkútban. (Ez Magyarország legnagyobb méretű zenélő szökőkútja.) Természet a természetben a Japánkert, melynek tavában teknősök és aranyhalak úszkálnak. Egy másik zenélő csoda, a sziget északi végén lévő zenélő kút, amely Bodor Péter székely ezermester kútjának a másolata, ezért Bodor-kútnak is hívják. A kút nem csak muzsikál, hanem három nyelven elmeséli a saját történetét is. Jó fotótémák a sziget nevezetes fái, a közel 200 éves ősplatán, a kínai ős-mamutfenyő, és az 1838-as nagy árvizet is átvészelő narancseperfa.


A Margit-szigetről a Gellért-hegy és a Várhegy között fekvő dimbes-dombos területre a Tabánra, érkezünk. A Tabán történelmi közfürdőiről is ismert. A több mint 450 éves török kori Rudas Gyógyfürdő, a jelenleg nem üzemelő Rácz Fürdő, valamint a szecessziós stílusban épült, mozaikjairól és festett üvegablakairól közismert Gellért Gyógyfürdő méltán híresek. A Gellért-hegy oldalán kialakított mesterséges vízesés fölött található Szent Gellért püspök szobra, melyhez impozáns lépcsősor vezet fel. Már a szobor magasságából is csodás panoráma nyílik a Dunára. Innen tovább haladva érhetünk el a Citadelláig, a Habsburg-kori erődítményhez, ahonnan szemünk elé tárul Budapest gyönyörű látképe. Az Erzsébet híd lábánál meglátogatjuk az Ivócsarnokot, ahol háromfajta gyógyvizet kóstolhatunk. A Gellért-hegy falának egy mélyedésében rejtőzik a Sziklatemplom. 1931-ben alakították ki egy természetes barlang folytatásaként. Mellé épült a pálos rend kolostora. A Sziklatemplom őrzi a rend legfontosabb ereklyéjét, Remete Szent Pál csontjának egy darabját. A templom további érdekessége, hogy télen-nyáron 20 fok körüli benne a hőmérséklet, a sziklában rejlő melegvizű forrásoknak köszönhetően.A Várkert rakpart 16. szám alatt áll a neogótikus Mandl-ház, a Dunára néző homlokzata 6,2 méter széles, a Döbrentei utcai pedig mindössze 5,5 méteres. Ez a tízlakásos ház, Buda legkeskenyebb épülete. A Műemlék Felügyelőség és az UNESCO védelme alatt áll. A rakparti sétát követően szabadprogram, majd indulás haza késő délután, érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.
 

Részvételi díj: 14.500 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés, és helyi idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,  4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.