Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Dél-alföldi barangolás: Békéscsaba és Gyula

2022. Július 23-24.
                        Szeptember 24 - 25.

2 nap

​Zárt csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről és időpontban!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu 
 
1.nap: Nyíregyháza – Debrecen – Berettyóújfalu - Gyula 
Indulás: Nyíregyházáról 06:00-kor a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.). Debrecenből 07:00-kor (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala).
Kis pihenőkkel érkezés Gyulára, Békés megye második legnépesebb városába. A város az Alföld délkeleti részén, a Körös menti síkon, a Fehér-Körös bal partján található, közvetlenül a román határ mellett. Magyarország egyik legmélyebben fekvő területén, 88 méter tengerszint feletti magasságban, sík vidéken. Látogatás a Gyulai várban, mely az egykori Magyar Királyság alföldi vidékeinek egyetlen, épen megmaradt síkvidéki gótikus téglavára. A 16. századtól meghatározó végvára volt az országnak. A magyarországi török végvári harcok közül Gyula ostroma volt a leghosszabb (63 napos ostrom). A vár kétszer tovább állt ellen a töröknek, mint a lényegesen jobban megerősített Temesvár és Szigetvár, nem beszélve Egerről. A várban megtekintjük (vármúzeum, 24 kiállítóterem, lovagterem, kápolna, középkori borozó stb.) Várlátogatás után ismerkedünk Gyula város történelmi városrészének nevezetes épületeivel. (Városháza, Százéves cukrászda, Templomok, stb).  Szabadprogram keretein belül lehetőség van megkóstolni a helyi specialitásokat (Gyulai kolbász, a szászéves cukrászda különleges süteményeit, fagylaltot stb.) Este szállás, vacsora. 
 
2.nap: Gyula – Békéscsaba – Berettyóújfalu – Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után Békéscsabára indulunk. A város Békés megye gazdasági-földrajzi központja és székhelye. Híres gasztronómiai különlegességeiről és rendezvényeiről. (Pl: a hungarikumnak számító csabai kolbászról és az erre alapozott fesztiválról.) Említést érdemel az Alföld állandó kőszínháza, a Békéscsabai Jókai Színház, a város híres festőjéről, a Munkácsy Mihályról elnevezett Munkácsy Mihály Múzeum. Mivel Békéscsaba századokon át fontos központja volt a magyarországi szlovákságnak is, ezért található itt Szlovák Tájház. Fontos szerepet játszik a város közművelődésében a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár is. Gyalogos belvárosi sétánk során ismerkedünk a város nevezetes épületeivel. Szabadprogram keretein belül lehetőség van megismerni a belvárosi sétáló utca cukrászdáinak, éttermeinek helyi specialitásait. Indulás haza a délutáni órákban.  Érkezés Berettyóújfaluba, majd Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.
Részvételi díj: 35.000 Ft/fő
(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
utazás turista autóbusszal                           
1 éjszakai szállás Gyulán, vagy környékén, 3* panzióban, 2 ágyas zuhanyzós szobában
idegenvezetés
szervezési díj és ÁFA

 
Külön fizetendő:
-félpanzió (1 reggeli + 1vacsora) 5.500 Ft / fő
 (a program félpanzióval foglalható)
- Gyulai vár belépője
- Munkácsy Múzeum belépője 
  (Csak az az utas fizeti , aki szeretne bemenni)
 
Egyágyas felár:  9.500 Ft 
(csak az fizeti, aki egyedül van egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.