Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Békéscsaba -26. Csabai kolbászfesztivál

Munkácsy Múzeum

2022. Október 29.
(1 nap, szombat)

 

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

Indulás reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni), Debrecenből 06:00-kor Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala). Utazás rövid pihenővel, majd érkezés a Viharsarok fővárosaként is ismert Békéscsabára. Programunkat a belváros megismerésével kezdjük. Az Andrássy út a város sétálóutcája (butikok, kávézók, cukrászdák) sora lelhető itt, valamint a Jókai Színház, melynek épületét anno közadakozásból építették a helyiek. A Szent István tér Békéscsaba mai főtere. Itt található a Városháza — aminek udvara nyaranta a Városházi Esték rendezvényeinek színtere —, valamint a Hotel Fiume impozáns épülete. A neogótikus stílusban épült Páduai Szent Antal-társszékesegyház, mely Békéscsaba második legnagyobb temploma, jellegzetes ikertornyai 61 méter magasak. A Kossuth téren átsétálva az empire stílusban épült Evangélikus Nagytemplom átható, mely 79,5 m magas tornyával közép- Európa legnagyobb evangélikus temploma. (A hatalmas templomnak ma egyetlen harangja sincs, miután az I. világháborúban mindet relikviáltákA Munkácsy Mihály Múzeum a világ legnagyobb Munkácsy gyűjteményét őrzi, a festmények mellett megtekinthetők a művész Békéscsabán töltött éveinek személyes tárgyai is. (Békéscsabán élt gyerekkorában, asztalosinasként  Munkácsy Mihály festőművész). A Munkácsy Emlékház abban a gyönyörű 8 szobás kúriában került berendezésre, amelyet Munkácsy rokonai építtettek az 1840-es években. A festő 21 eredeti alkotása, köztük vázlatok, tanulmányalakok, szalonképek, portrék láthatók itt. Az emlékházzal szemközt Békéscsaba első gőzmalma, az István malom magasodik. A Szoborsétány az Élővíz-csatorna mentén helyezkedik el, neves személyiségek mellszobrai díszítik.  (A csatorna a mocsarak lecsapolása miatt készültt, 1777-ben a lakosok maguk ásták ki. A kultúrális program után részt veszünk a 25. Csabai kolbászfesztivál eseményein.

A város gasztronómiai különlegességeiről és rendezvényeiről így a hungarikumnak számító csabai kolbászról híres. (lehetőség van megkóstolni a helyi ízeket).
A rendezvényt disznóvágás bemutatók, néptánc, népzene, Népművészeti és Kézműves Vásár, Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítás színesíti. A kézműves termékek, a magyar pálinka, a bor, a rétes, mellett izgalmas programok is várják az érdeklődőket, mindezeket szabadprogram keretében ki-ki felfedezheti. A kellemes kikapcsolódást követően indulás haza késő délután, érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.

Részvételi díj: 12.500 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

A részvételi díj belépőket nem tartalmaz (Pl. Munkácsy múzeum)

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.