Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Balatoni nyaralás

Fakultatív programlehetőségek: Keszthely – Szigliget – Badacsony – Zirc – Veszprém – Herend -Tihany

2021. Június 22 - 26.
                    Augusztus 24 – 28.

  5 nap / 4 éj
   Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért időpontban és helyről!

Csatlakozási lehetőségek
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 autópálya pihenői


1.nap: Nyíregyháza - Debrecen - M3 autópálya pihenői - Budapest - M7 autópálya pihenői  - Balaton
ndulás Nyíregyházáról 06:00 órakor Nyíregyháza, Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) Debrecenből 07:00 kor TESCO parkoló (Kishegyesi u. oldala). Kis pihenőkkel érkezünk a magyar tengerhez. Szállás elfoglalása. Késő délután szabadprogram, fürdőzési lehetőség, stb.

2 nap: Reggeli után egész napos fürdőzési lehetőség.
Fakultatív programként ajánljukannak, aki kirándulni szeretne: Keszthely – Szigligeti vár – Badacsony. Nyugat Balatoni kirándulásunk során elsőként Keszthelyen a Festetics kastélyt tekintjük meg, mely a 18. század közepétől folyamatosan épült, bővült és 200 éven keresztül a Festeticsek tulajdonában állt. A barokk stílusú 5 épület 101 helységből áll.  Látogatható 20 termében 18. 19. századi főúri miliő került kiállításra. Kastélylátogatás után a sétálóutcában szabadidőnkben sétálhatunk és csodálhatjuk a város műemlék jellegű épületeit. Szabadidő után Balaton-felvidék leglátványosabb várához a Balaton partján magasodó magányos sziklabércen álló szigligeti várhoz indulunk, mely a 229 m magas Várhegyen fekszik. A bástyákról lélegzetelállító kilátás nyílik a Balatonra, a Tapolcai-medence tanúhegyeire.Várkápolna, Korok fegyverei, vártörténeti kiállítás megtekintése után Nyugat Dunántúl legismertebb bortermelő, falujába, Badacsonyba indulunk. Sétánk alatt feljuthatunk a Badacsonyi-hegy déli lejtőjén található Kisfaludy és Szegedi Róza házához. Borvásárlási lehetőség, majd indulunk szálláshelyünkre. Este szabadprogram.

A fakultatív program ára: 15.000 Ft / fő
(legalább 15 fő utas szükséges).

3.nap: Reggeli után egész napos fürdőzési lehetőség
Fakultatív programként ajánljuk: annak, aki kirándulni szeretne: Zirc – Veszprém – Herend

Első állomásunk Magyarország legmagasabban fekvő festői fekvésű kisvárosa Zirc. Ahol a III. Béla király alapította Ciszterci barokk apátságot látogatjuk meg, mely a rend magyarországi központja. Megtekintjük a Bazilikát a rendtörténeti kiállítást, majd a Műemlék könyvtárat, melynek közel 65.000 ezres gyűjteménye Magyarországon egyedülálló. Az apátsági látogatás után a minden évszakban pompás és mesevilági látványt nyújtó Zirci arborétumba indulunk. Arborétumi látogatásunkat színesíti az énekesmadarak gazdag világa és az ősi fákon ugrándozó mókusok derűs látványa. Következő megállónk a „királynék városa” Veszprém.Sétát teszünk a palotákból, múzeumokból és templomokból álló várnegyed egyetlen sétálóutcáján, mely az ország legépebben fennmaradt barokk utcája. Szabadprogram után tovább utazunk a világ legnagyobb Herendi-kincsestárának megtekintésére. Itt rendkívül sokoldalú képet kapunk az elmúlt több mint 180 év porcelántörténetéből. A látogatás két részből áll, a modern látogatóközpontban berendezett mini manufaktúra, illetve az út túloldalán, a gyárépületben található porcelánmúzeum megtekintéséből.Estére hazaérkezünk, majd szabadprogram.

A fakultatív program ára: 15.000 Ft / fő
(legalább 15 fő utas szükséges).

4. nap Reggeli után egész napos fürdőzési lehetőség
Fakultatív programként ajánljuk: annak, aki kirándulni szeretne: Tihany (félnapos)

Tihanyba a romantikus régi idők falujába indulunk. Elsőként a Bencés Apátságotlátogatjuk meg, melyet 1055-ben András király alapított. (I András sírja), IV. Károly emlékszoba, Kálvária és a Magyar királyok Panoptikuma megtekintése után gyönyörű nádfedeles parasztházak között sétálva felfedezhetjük Tihany középkori eredetű kultúráját, bepillanthatunk az itt élő emberek múltjába, és mindennapi életébe.Fakultatív lehetőségként ajánljuk megkóstolni az Apátsági cukrászdában a Tihanyi krémest és a helyi gasztronómiai különlegességeket. Nagyon  ízléses ajándéktárgyak és kézműípari tárgyak vonják magukra a turista figyelmét. Vásárlási lehetőség, szabadprogram. Kora délután visszaérkezés szálláshelyünkre. Délután szabadprogram, fürdőzési lehetőség.

A fakultatív program ára: 7.500 Ft / fő
(legalább 15 fő utas szükséges).

5. nap: Reggeli után hazaindulunk. Érkezés Budapestre a kora esti, Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.

Részvételi díj: 89.000 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
4 éj szállás Csopak környékén, jó minőségű panzióban 2 ágyas, zuhanyzós szobákban.
- utazás  turista autóbusszal
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- Fakultatív félpanzió (4 reggeli + 4 vacsora: 25.000 Ft /fő)
    

Belépők ára, mely helyszínen fizetendő, attól függ, hogy milyen fakultatív programot választanak:

-Keszthely: Festetics kastély 
-Szigliget: vár 
-Zirc: Apátság 
-Zirc: Arborétum 
-Herend: Herendi Porcelán Múzeum
-Tihany: Apátság + Altamplom + Múzeum 

(Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni)

Egyágyas felár felől: (érdeklődjön irodánkban)
(csak az az utas fizeti, aki egyedül szeretne lenni egy szobában)

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook:facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.