Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Balatonfelvidék: Badacsony - Badacsonyi szüret

Magyarország egyik leglátványosabb rendezvénye

2021.
Pontos dátum kidolgozás alatt!
(2 nap)

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 autópálya pihenői

1.nap: Nyíregyháza - Debrecen - M3 autópálya pihenői - Budapest - M7 autópálya pihenői -Badacsony

Indulás reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni), Debrecenből 06:00-kor (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala). Utazás, rövid pihenőkkel, érkezés a balatoni borok fellegváraként is ismert Badacsonyba. A település hangulatos tóparti sétányával és borozóival várja a látogatókat. Programunkat a Hajóállomás előtti térről indítjuk. Itt áll a Balaton festőjeként ismert Egry József  szobra. A badacsonyi mólón sétálva a Balaton és a déli part káprázatos látványa tárul elénk. A végéről visszatekintve a 415 méter magas Szent György-hegy bazaltoszlopait látjuk.
A kikötő közelében található az Egry József Emlékmúzeum a Kossuth-díjas festő és családjának egykori villájában. A Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum az 1795-ben épült paraszt-barokk stílusú Szegedy-házban került kialakításra. A kulacsainkat megtölthetjük a közelben fakadó Kisfaludy-forrás vizéből. A Kisfaludy-házban Étterem és Borterasz működik, ahonnan a legszebb kilátás és panoráma van a Balatonra. Egykoron Kisfaludy Sándor présháza volt. Ebben a barokk stílusú házban élt a híres költő feleségével, Szegedy Rózával. A Rózsakő nevet kapta a Kisfaludy-ház felett található hatalmas asztalszerű bazaltkő. A hagyományok szerint itt üldögélt Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza. A Badacsony legmagasabb pontján, 437 méter magasan emelkedik a Kisfaludy Sándor kilátó. A 18 méter magas, kilátóról lenyűgöző panoráma tárul a látogatók elé. A kilátóhoz három turistaútvonal is vezet.A vidék egyik nagy ünnepe, a Badacsonyi Szüret, mely már több, mint fél évszázada minden évben megrendezésre kerül. Badacsony borát az istenek nektárjának nevezik, a nap hátralévő részében alkalom adódik a borkóstolásra, és bekapcsolódunk a színes gasztronómiai és kulturális programokba. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: BADACSONYI SZÜRET: MAGYARORSZÁG EGYIK LEGLÁTVÁNYOSABB RENDEZVÉNYE

A Badacsonyi Szüret színvonalas programjai másnap is folytatódnak. Betekintést nyerhetünk a vidék borkészítésének történetébe is. Az ünnep csúcspontja a szüreti felvonulás, melynek forgatagában bemutatkoznak a helyi néptánc együttesek, fúvószenekarok, lovasok. Az ország talán leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása a 71-es számú főút Badacsonytomaj és Badacsony közötti szakaszán zajlik.

A kellemes kikapcsolódást követően indulás haza késő délután, érkezés Budapestre, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

Részvételi díj: 35.000 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbussza
- 1 éj szállás Badacsony környékén panzióban  
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

 
Külön fizetendő:
Félpanzió igényelhető: (1 reggeli + 1 vacsora): 5.000 Ft /fő
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.