Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Balaton: Tihany, Badacsony, Keszthely

Kidolgozás alatt!

2 nap / 1 éj

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői
Budapest, M7 autópálya pihenői 
 
1. nap:  Nyíregyháza - Debrecen - M3 autópálya pihenői - Budapest - M7 autópálya pihenői - Tihany - Badacsony

Indulás: Reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni), reggel 06:00 órakor Debrecenből TESCO parkoló - Kishegyesi u. oldala. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Tihanyba (a Balaton egyetlen félszigetére), mely természeti, történelmi emlékekben egyedülálló gazdagságú hely. Az 1055-ben I. András király által alapított Bencés Apátság felfedezése következik, ahol I. András sírja, IV. Károly emlékszobája, Kálvária és a Magyar királyok Panoptikuma kapott helyet, ezután gyönyörű nádfedeles parasztházak között sétálva megismerkedünk Tihany középkori eredetű kultúrájával, bepillanthatunk az itt élő emberek múltjába, és mindennapi életébe.
 
Tovább indulunk Badacsonyba (borkóstolás), lehetőség van tájjellegű ételek kóstolására. Fakultatív programként rövid sétát teszünk a Badacsonyi-hegy déli lejtőjén található Kisfaludy és Szegedi Róza házhoz.  Szállás elfoglalása Badacsonyba vagy környékén. (1 éj)
 
2. nap: Badacsony - Keszthely - M7 autópálya pihenői - Budapest - M3 autópálya pihenői - Debrecen - Nyíregyháza
 
Reggeli után a Balaton-part legnagyobb és legrégibb településére, Keszthelyre utazunk, ahol megtekintjük a díszes kapuzatú, barokk tornyú Festetics-kastélyt. A család leghíresebb tagja, gróf Festetics György volt, aki kiemelten fontosnak tartotta a kultúrát. A kastélyban 20 termen keresztül mutatják be, hogyan éltek a főurak a 18., 19. században. A Tükörteremben minden héten tartanak operett koncerteket. A kastély könyvtárát is Festetics György hozta létre a 18. században (kb. 80.000 kötet). Ez Európa legnagyobb éppen maradt főúri könyvtára. Kastélylátogatás után szabadprogram lesz a város sétálóutcájában, ahol gyönyörködhetünk a műemlék jellegű épületekben. Hazaindulás, érkezés Budapestre az esti, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.
Részvételi díj: Kidolgozás alatt
(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezető
- szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
Félpanzió (1 reggeli + 1 vacsora): 5.500 Ft / fő
Tihanyi Apátság belépő + múzeum
Keszthely: Festetics-kastély
Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni!
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.