Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Ausztria magyar emlékhelyei

Utazás alapadatai 2339

Ausztria magyar emlékhelyei

Ausztria: Bécs, Fraknó vára, Léka vára, Németújvár vára, Kismarton, Ruszt, Sopron

2021. május 21 - 23. (Pünkösd)
július 22 - 24.
október 07 - 09.

3 nap / 2 éj

 

Bécs története szinte a kezdetektől szorosan összefonódik a magyar történelemmel. A IV. Bélától I. Károlyig tartó közös múlt számos emlékkel találkozik. Barangoljon velünk Bécsben, melyet a zenei világ fővárosaként tartanak számon már a 16. század óta, de az egyéb művészetek rajongói számára is bőséges a kínálat. A Szent István-székesegyház és környéke, a Hofburg, a Schönbrunn megannyi látnivalót kínál, de érdemes Bécs külvárosaiba is ellátogatnunk. A szomszédos Burgenland a történelmi Magyarország része volt, Ruszt pedig egykor Magyarország legkisebb városa. Fedezzük fel magyar emlékhelyeinket,hogy büszkén emlékezhessünk őseinkre!

 

 

Csatlakozási lehetőségek:   Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M1 autópálya pihenői

 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – M3 autópálya pihenői - Budapest - Hegyeshalom (határátkelés) - Bécs – Schönbrunn - Sopron (szállás)
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora reggeli órákban. Kis pihenőkkel a kiírt útvonalon érkezünkBécsbe, a császárvárosba. Autóbuszos, majd gyalogos történelmi városnézés keretein belül ismerkedünk az osztrák főváros nevezetességeivel (Stephansdom,Hofburg, /császári udvar és környezete/ Operaház, Parlament, Városháza, Kapucinusok temploma, Habsburg kripta, Ágostonrendi templom stb.). Ezt követően kis szabadprogram következik (lehetőség van vásárolni a Mozart csoki különlegességekből vagy elfogyasztani egy bécsi szeletet, Sacher tortát, akár egy bécsi kávét). Délután indulunk Schönbrunnba, a Habsburgok nyári rezidenciájához, mely Ausztria legismertebb műemléképülete és turisztikai látványossága. A legnagyobb eleganciát sugárzó barokk-rokokó stílusú szobák berendezése lenyűgöző. A 40 terem meglátogatása során elképzelhetjük, hogy milyen volt a királyi udvartartás élete a XVIII - XIX. században. Este érkezés a szálláshelyre, Sopronba. (2 éj) 

 

2. nap: Burgenland magyar vonatkozású emlékhelyei –  Fraknó vára - Léka vára - Németújvár
Reggeli után Burgenland magyar vonatkozású történelmi emlékhelyeit keressük fel. Fraknó várában(Forchtenstein) megtekintjük az Esterházy család évszázadokon át titokban tartott kincstárát és Európa legnagyobb magánkézben lévő fegyvergyűjteményét. Utunk következő állomása Léka (Lockenhaus) – középkori várlátogatás, ahol a templomos lovagok titkát máig őrzi a megállt idő. Délután látogatás a Németújvár-i grófok egykori lovagvárába, (Güssingbe). A XII. századi vár gazdagon díszített helyiségeiben múzeumot, lovagtermet, fegyvertárat és képzőművészeti galériát láthatunk. Ezt követően látogatás a ferences templomba, mely a Batthyány-család kriptáját rejti magában. Este visszaérkezés a szálláshelyre.

 

3. nap: Sopron – Kismarton – Ruszt – Budapest – Nyíregyháza  – Debrecen
Reggeli után Sopronban, a „hűség városában” gyalogos városnézést tartunk, ezt követően Burgenland tartomány „fővárosa”, Kismarton (Eisenstadt) nevezetességei következnek. Megtekintjük az Esterházy-kastély pompás termeit és parkját, valamint Joseph Haydn lakóházát. Belvárosi séta (Dóm, Liszt-emlékmű megtekintése). Hazaindulás előtt Ruszt (Rust) városka történelmi központját csodálhatjuk, mely 2001 óta az UNESCOVilágörökség része (fakultatív borkóstolás, külön ár ellenében). Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 49.500 Ft / fő
(a részvételi díj 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

 

Részvételi díj tartalmazza:

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal

- 2 éj szállás jó minőségű panzióban Sopronban vagy környékén 2 ágyas zuhanyzós szobákban

- idegenvezetés

- szervezési díj és ÁFA

 

Külön fizetendő:

- 2 reggeli + 2 vacsora: 9.000 Ft / fő (a program félpanzióval foglalható)

- belépők és járulékos költségek ára kb. 90 euró / fő

- BBP biztosítás és Stornó biztosítás (Irodánkban köthető)

 

Egyágyas felár: 15.000 Ft / fő (csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik egy szobában)

 

Érintett területek

 • Ausztria
 • Bécs
 • Alsó-Ausztria
 • Burgenland
 • Güssing

További ajánlatok (időpontok és árak)

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.