Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Aggtelek - Baradla barlang

A Világ egyik legszebb cseppkőbarlangja

2022. március 12.
     június 25.
             szeptember 17.

        október 15.

(1 nap, szombat)

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat !

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj

Indulás Debrecenből reggel 06.00 óra Tescó parkoló, Nyíregyházáról 07.00 órakor Római katolikus templom parkolója Kossuth tér 4.  Rövid pihenővel érkezünk Szinpetribe. Megtekintjük aVilág Legnagyobb Könyvét. A Guinness World Records által elismert legnagyobb könyv 2010. ben készült, csaknem 1420 kilogramm és 346 oldalas. Mérete: 4,18 x 3,77 méter. A helyszínen megcsodálhatunk egy Magyarországon egyedülálló XV. századbeli papírmalmot is, melyet a Jósva patak vize hajt. Tovább utazunk Aggtelekre. Itt található Magyarország legrégebben kutatott, legismertebb, évszázadok óta látogatott cseppkőbarlangja. A barlang hossza a Szlovákiába átnyúló Domica-barlanggal együtt meghaladja a 25,5 kilométert. Az első írásos említése 1549-ből származik. A barlanglátogatás megkönnyítése érdekében az első kiépítést 1806-ban végezték el. A barlangot az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt többi barlangjával együtt az UNESCO 1995-ben a Világörökség részévé nyilvánította.  A Baradla-barlangban hagyományosan minden évben megrendezésre kerül a St. Martin koncert és az Óévbúcsúztató Operettgála. A kiváló akusztikájú Hangverseny-teremben rendszeresek a koncertek és hangversenyek. Barlanglátogató sétánk során 1 km-t fogunk sétálni a csodálatos cseppkövek országába, ez 60 percet vesz igénybe. Barlangvezetőnktől nagyon sok érdekességet fogunk hallani a cseppkövek kialakulásáról, megnevezéséről és a teljes barlangrendszerről.

Részvételi díj: 9.500 Ft / fő
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés, barlangtúravezető
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
-Barlang belépő: 3.000 Ft/fő

-Szinpetri: 2.000 Ft/fő


Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 
4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947    
Email:nyirtour@t-online.hu  
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu   
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U-000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.