Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Advent Erdély legszebb szász városában, Nagyszebenben

Gyulafehérvár, Déva, Arad, Nagyvárad, Máriaradna

2022. december 09-11.
3 nap/ 2 éj
Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu
 
1 nap:   Nyíregyháza – Debrecen – Ártánd (határátkelés) – Nagyvárad – Királyhágó – Nagyenyed – Gyulafehérvár - Nagyszeben
Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Nagyváradon áthaladva (Püspöki palota, Székesegyház, kanonok-sor), látványába gyönyörködve haladunk át a Sebes - Kőrös folyó hídján, majd rövid megálló Erdély kapujában a Királyhágón (rövid kávészünet). Nagyenyeden áthaladva (ahol az egyetemes magyarság egyik leghíresebb és legrégebbi oktatási intézménye ma is működik, melyet Bethlen Gábor alapított) érkezünk Gyulafehérvárra. Megtekintjük az érseki Székesegyházat, melyben a történelem legnagyobbjai nyugszanak (Hunyadiak, Izabella királynő síremléke). Rövid séta a várudvarban. Érkezés Nagyszebenbe a szászok fővárosába. Szállás elfoglalása Nagyszeben környékén (2 éj).
 
2.nap:    Nagyszeben:   „2003-ban Európa Kulturális Fővárosa”
Reggeli után ismerkedünk az „Európai Kulturális Fővárosa” címmel büszkélkedő Nagyszeben városával, történelmi múltjával, nevezetességeivel és az UNESCO Világörökség részét képző óvárossal. Ez a város egykor az erdélyi szászok  kulturális és kereskedelmi központja, egykor Erdély legnagyobb szász városa volt. A szászok többsége mára elhagyta szülőhazáját, csak műemlékeik maradtak hátra. A nagypiac téren ünnepi díszbe öltözött faházikókban karácsonyi ajándékok, kézműves termékek sokasága, illatos kürtöskalács és forralt bor igazi adventi hangulatot áraszt. A Déli-Kárpátok havas csúcsaiban és a kivilágított esti fényekben gyönyörködhetünk. Este szállás elfoglalása, vacsora.
 
3. nap: Nagyszeben - Déva – Máriaradna – Arad – Nagyvárad – Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk Déván (Magas Déva vára megtekintése, ahová fogaskerekűvel jutunk fel) A megejtő magasságú s a környékről is messziről látható várat a 13. században kezdték építeni. A vár börtönében szenvedett mártírhalált Dávid Ferenc, az Erdélyi Unitárius Egyház megalapítója és első püspöke. A Várhegy és a vár az unitáriusok nemzetközi zarándokhelye. A felhők fölé emelkedő Várhegy csúcsán a látogatónak felejthetetlen látványban lehet része: derűs időben a Déli-Kárpátok Retyezát-hegységének hóborította csúcsai is fölvillanhatnak. Máriaradna (Zarándokhely. A Máriaradnai csodák egy Szűz Mária-jelenés   és a pusztító török Szűz Mária-kép csodálatos épségben maradása után kialakult legenda, illetve a népszokás, mely sok bajtól való megmeneküléseket a radnai Szűz Máriának tulajdonítják a csodákat a hívők.) Arad itt végezték ki 1849. október 6-án az aradi vértanúkat (kegyelet és tiszteletadás a kivégzés helyszínén elhelyezett emlékműnél).  Rövid megálló Nagyvárad szecessziós belvárosában. Betekintünk a város adventi ünneplésébe. Rövid szabadprogram keretein belül itt is lehetőség van a program záró akkordjaként megkóstolni a helyi karácsonyi ízeket, gyönyörködni a csodálatosan megvilágított főtéri szecessziós palotákban stb. Hazaindulás, érkezünk Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.
Részvételi díj: 49.500 Ft/fő 
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj szállás Nagyszebenbe vagy környékén 2 ágyas zuhanyzós szobákban
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
- félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora): 8.000 Ft / fő
  (a program félpanzióval foglalható)
- belépők és járulékos költségek ára kb. 100 RON / fő
  Minden utas csak azt a belépőt fizeti,  ahova szeretne bemenni!
- BBP biztosítás, útlemondási biztosítás (irodánkban köthető)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.