Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Advent Erdély legszebb szász városában: Nagyszebenben és környékén

Gyulafehérvár, Déva, Arad, Nagyvárad, Máriaradna, Déli Kárpátok

2023. december 08-10.
3 nap/ 2 éj
Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu, Ártánd
 
1 nap:   Nyíregyháza – Debrecen – Ártánd (határátkelés) – Nagyvárad – Királyhágó – Nagyenyed – Gyulafehérvár - Nagyszeben
Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Nagyvárad (Püspöki palota, Székesegyház, kanonok-sor) látványába gyönyörködve haladunk át a Sebes - Kőrös folyó hídján. Rövid megálló Erdély kapujában, a Királyhágón (kávészünet). Nagyenyeden áthaladva érkezünk Gyulafehérvárra (Nagyenyeden működik az egyetemes magyarság egyik leghíresebb és legrégebbi oktatási intézménye, melyet még Bethlen Gábor alapított a 16. században). Gyulafehérváron megtekintjük az érseki Székesegyházat, melyben a történelem legnagyobbjai nyugszanak (Hunyadiak, Izabella királynő stb.). Rövid séta a várudvarban. Estére érkezés Nagyszebenbe, a szászok fővárosába. Szállás elfoglalása (2 éj).
 
2.nap:    Nagyszeben:   „2003-ban Európa Kulturális Fővárosa”
Reggeli után ismerkedünk az „Európai Kulturális Fővárosa” címmel büszkélkedő Nagyszeben városával, történelmi múltjával, nevezetességeivel és az UNESCO Világörökség részét képző óvárossal. Ez a város egykor az erdélyi szászok  kulturális és kereskedelmi központja volt. Erdély legnagyobb szász városát 2008-ban "Európa 8. legideálisabb lakóhelyének" választották meg. 2019-ben Nagyszeben és környéke Európai Gasztronómiai Régió lett. A szászok többsége mára elhagyta szülőhazáját, csak műemlékeik maradtak hátra. Nagyszeben a karácsonyi vásáráról is nagyon ismert. A nagypiac téren ünnepi díszbe öltözött faházikókban karácsonyi ajándékok, kézműves termékek sokasága, illatos kürtöskalács és forralt bor, igazi adventi hangulatot áraszt. Gyönyörködhetünk a Déli-Kárpátok havas csúcsaiban és a kivilágított esti fényekben. Este szállás elfoglalása.
 
 
3. nap: Nagyszeben - Déva – Máriaradna – Arad – Nagyvárad – Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk Déván (Magas Déva vára megtekintése, ahová fogaskerekűvel jutunk fel) A megejtő magasságú s a környékről is messziről látható várat a 13. században kezdték építeni. A vár börtönében szenvedett mártírhalált Dávid Ferenc, az Erdélyi Unitárius Egyház megalapítója és első püspöke. A Várhegy és a vár az unitáriusok nemzetközi zarándokhelye. A felhők fölé emelkedő Várhegy csúcsán a látogatónak felejthetetlen látványban lehet része. Derűs időben a Déli-Kárpátok Retyezát-hegységének hóborította csúcsai is fölvillanhatnak.Innen Máriaradnára érkezünk (Zarándokhely) templomlátogatás.  Következő megállónk Nagyvárad szecessziós belvárosában lesz. Betekintünk a város adventi ünneplésébe. Rövid szabadprogram keretein belül itt is lehetőség van megkóstolni a helyi karácsonyi ízeket, gyönyörködni a csodálatosan megvilágított főtéri szecessziós palotákban stb. Hazaindulás, érkezünk Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.
Részvételi díj: 79.000 Ft/fő 
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj 3 *-os szállodában Nagyszebenben, 2 ágyas zuhanyzós szobákban
- 2 reggeli
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
- Fakultatív vacsora 2 alkalom 13.000 Ft
- Belépők és járulékos költségek ára: 120 RON / fő
- BBP biztosítás, útlemondási biztosítás (irodánkban köthető)

 
Egyágyas felár: 22.000 Ft
Csak az-az utas fizeti aki egyedül szeretne lenni egy szobában.
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.