Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szabolcs-Tokaj-Sátoraljaújhely-Széphalom

A Zemplén legszebb tájain

2022.  Május 07.
                   Augusztus 27. 
            Október 8.
          (1 nap, szombat)

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat
Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj
 
Indulás reggel 06:00-kor Debrecenből Tesco parkoló - Kishegyesi u. oldala,  reggel 07:00 órakor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni).
 
Szabolcs: A magyarság egyik legrégebbi települését a Tisza partján, a Nyírség északnyugati peremén, a Rétközben találjuk. Megtekintjük a helyi nevezetességeket (István király által építtetett református templomot - itt tartott Szent László király 1092. május 20-án egyházi zsinatot és törvényhozó országgyűlést az ország főpapjai és világi elöljárói jelenlétében, Szabolcs községben található a Kárpát-medence egyik legjobb állapotban fennmaradt földvára. (Séta a földvárnál)
 
Tokaj: Tisza és Bodrog összefolyása (tokaji borkóstolás)
 
Sárospatak: A Bodrog parti mezőváros már az őskorban is lakott volt. Várát I. Endre király építtette. Itt született II. Endre király lánya, Szent Erzsébet. A várban ajánlották fel I. Rákóczi Györgynek az erdélyi fejedelemséget (várlátogatás). Szent Erzsébet Római Katolikus templom, a híres református kollégium megtekintése után rövid szabadprogram (borvásárlási lehetőség a Rákóczi pincében). A Rákóczi-szabadságharc viszontagságai nem kímélték a várost; hol a kurucok, hol a labancok birtokolták. 1708-ban itt tartották az utolsó kuruc országgyűlést. A város lakói aktív részt vállaltak az 1848–49-es forradalom és szabadságharcban is. Napjainkban Sárospatak rangos iskolaváros, ugyanakkor hangulatos történelmi jellege miatt csábító turistacélpont.
 
Sátoraljaújhely: Észak- Magyarország és a Zempléni hegyvidék egyik legszebb természeti fekvésű városkája a szlovák határ mentén. Magyarország leghosszabb libegőjén feljutva a magas-hegyre gyönyörű panorámában lesz részünk.(bobozási lehetőség).
 
Széphalom: Jelenleg Sátoraljaújhely városrészre. Széphalom nem a falu eredeti neve, az itt lakó Kazinczy Ferenc nyelvújítónk adta neki ezt a nevet, és ő is tette nevezetessé. Kazinczy Ferenc emléke előtt tisztelgünk. Síremléke a parkban áll. 
(Mauzóleum és a kiállító terem megtekintése).
Hazaindulás, érkezés Nyíregyházára majd Debrecenbe az esti órákban.
 
Részvételi díj: 9.500 Ft/fő
(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal,
- idegenvezető
- szervezési díj és  ÁFA
 
Külön fizetendő:
belépők és járulékos költségek ára: kb. 8.000 Ft / fő,,mely tartalmazza:
Szabolcs (templommúzeum)
- Sárospatak (vár) 
- Sátoraljaújhely (libegő)
- Széphalom (múzeum)

Mindenki csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni.
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.