Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

A Mura Vidéke és az Őrség egy kis Szlovén kitérővel

Pákozd, Tác, Letenye, Zalakaros, Lendva, Lendvavásárhely, Bakonai-tó, Stehovci hegy, Zalafő, Pityerszer, Tihany (disznóvágás és termálfürdőzés)

2021. Március 16 - 20.
          Október 19 - 23.

  (5 nap)
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért időpontban és helyről!

Csatlakozási lehetőség:
Nyíregyháza – Debrecen – M3 autópálya pihenői - Budapest – M7 autópálya pihenői  
 
1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – M3 autópálya pihenői – Budapest – Pákozd – Tác - Letenye
Indulás a kora reggeli órákban. Kis pihenőkkel érkezünk a Velencei-tó környékére Pákozdra, mely település nevéhez a magyar történelem két fontos, győztes csatája fűződik: a törökellenes küzdelmek során 1593-ban megvívott ütközet, valamint az 1848–1849-es szabadságharc egyik legnevezetesebb csatája. Megtekintjük a  pákozdi Katonai Emlékparkot, mely Magyarország egyik nemzeti emlékhelye. Innen Tácra érkezünk, mely hírnevét az ország legnagyobb méretű római kori szabadtéri múzeumának, a Gorsiumnak köszönheti. Határában 46 régészeti lelőhelyet regisztrálnak. A legjelentősebb ezek közül római kori Gorsium. Szabadprogram után indulunk a horvát – szlovén határ irányába szálláshelyünkre Letenyére. (4 éj szállás 3*-os panzióban)
 
2. nap: Letenye (Disznóvágás) igény szerint délután termálfürdőzés Letenyén 
Svédasztalos reggeli után egy igen élménydús, vidám hangulatú napra invitáljuk Önöket. „Hagyományos disznóvágáson" veszünk részt. Az egész délelőtt folyamán svédasztalos megterítés lesz helyi ízekből. (A disznóvágás hagyományos feldolgozásának megtekintése, helyi kultúra megismerése stb.). Közben hagymás vér, a friss disznóból készül az ebédünk.(Lecsi-pecsi körettel, savanyúság, házi kenyér, hurka-kolbász) pálinka, bor, kávé. Délután igény szerint lehetőség van a letenyei termálfürdő szolgáltatásait igénybe venni.
A disznóvágás fakultatív program melynek ára: 9.500 Ft/fő
 
 
3. nap: Délelőtt kirándulás Zalakarosra (termálfürdőzés) 
Reggeli után Zala megye üdülővárosába kirándulunk Zalakarosra, A város termálfürdőjének köszönheti nagy létszámú idegenforgalmát. A Zalakarosi Fürdő nemzetközi hírű gyógy létesítmény. Vizére 1962-ben találtak rá. Gyógyvize: 2000 méter mélyből fakadó 96 C°-os hőmérsékletű. Krónikus nőgyógyászati betegségek, fogágy megbetegedése, Mozgásszervi panaszok (idült gyulladásos ízületi betegségek), sebészeti mozgásszervi károsultak utókezelését, bőrgyógyászati problémák kezelését segíti elő. Zalakaros Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. Estére visszaérkezés szálláshelyünkre.
 
4. nap:   (Szlovénia) Lendva - Lendvavásárhely - Bakonaki-tó - Strehovci-hegy
Reggeli után Szlovénia legkeletibb csücskébe, a szép muravidéki kisvárosba, Lendvára látogatunk. Elsőként megtekintjük a városka fölé magasodó impozáns várat, melynek jellegzetes hófehér falai és vörös cseréptetős látványa már messziről feltűnik. A XII. század végén épített várkastélyban maga Mátyás király is megfordult, ma pedig galériamúzeumnak van berendezve. Rövid sétát teszünk a város központjában, majd továbbutazunk Lendvavásárhelyre (Dobronak) felé. A község mellett elterülő, bükkösök által körülvett, festői szépségű Bakonaki-tó környéke csodás gyógyító energiájáról híres. A bőkezű természet olyan energiákkal töltötte meg a tó környékét, melyek megnyugtatják és erősítik az emberi szervezetet. A Szent Vid kápolna és Vid kút közelében több mint 50 energiapontot fedeztek fel, melyek jótékonyan befolyásolják egészségünket. A pannon táj szemet gyönyörködtető vidékén keresztül, szőlőültetvények lankái mentén érkezünk meg a Strehovci-hegyre, ahonnan csodálatos a panoráma. Ebben az idilli környezetben, barátságos házigazdánk által megízlelhetjük a helyben készült finom borokat A borkóstoló után visszatérünk Zala megyébe. Szállás, vacsora.
 
5. nap:   Letenye – ŐRSÉG (Szalafő-Pityerszer) – Tihany – Budapest – M3 autópálya pihenői – Debrecen – Nyíregyházára
Reggeli után indulunk az ŐRSÉGBE, ahol ellátogatunk a Szalafő-Pityeszeri Szabadtéri Néprajzi Múzeumba, mely fekvését tekintve is mesébe illő. Megismerkedhetünk az őrségi falusi építészet jellegzetes házaival, épületeivel, melyek szemléletesen mutatják be lakóik hagyományos életmódját és kulturális örökségét. Hazaindulunk a Balaton északi partja mentén, ahonnan végig a Balaton csodálatos panoráma tárul elénk. Megállunk Tihanyban, ahol lehetőség van megtekinteni a festői fekvésű Bencés Apátságot. Érkezés Budapestre az esti, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.   
Részvételi díj: 89.900 Ft/fő
 (az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva) 
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 4 éj szállás 3*-os panzióban 2 ágyas zuhanyzós szobákban Letenyén (Horvát-Szlovén határ)
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
- Fakultatív félpanzió (4 reggeli + 4 vacsora): 22.000 Ft / fő

Belépők
A belépőket minden utas saját magának fizeti, ahová szeretne bemenni. Pl.: Termélfürdő stb.
 
Egyágyas felár: 25.000 Ft / fő
(csak az az utas fizeti, aki egyedül szeretne lenni a szobában)
 
Érdeklődni lehet: 
Nyírség Utazási Iroda
4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137 
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda;
Engedélyszám. U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.