Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szász-Svájc és Luther híres városai

Drezda, Eisenach, Eisleben, Wittenberg, Prága

2019. augusztus 07 - 10.

október 20 - 23.

4 nap / 3 éj

2017 Luther Márton éve volt, ugyanis ekkor ünnepelte a reformáció és a protestantizmus 500 éves fennállását. 1517-ben a híres lelkész, reformátor kitűzte 95 pontból álló téziseit a wittenbergi vártemplom kapujára, útjára indítva ezzel a reformációt, azaz a hitújítást. Mi is felkerekedünk, s végigjárjuk Luther útját, felkeressük a leghíresebb városokat, ahol megfordult és alkotott, s amelyek a protestantizmus megszületésének a tanúi voltak. Úton hazafelé ráadásként városlátogatást teszünk Prágában is, megkoronázva ezzel a 4 napos kirándulás élményeit.

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest, M1 autópálya pihenői
 
1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Győr – Rajka – Brno – Prága – Veltrusy  Drezda
Elutazás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora hajnali órákban. Pozsonyt és Prágát érintve érkezünk a Moldva-folyó völgyében fekvő Veltrusyba. A természet által oly szépre alakított szigetecskén megtekintjük a cseh arisztokráciában nagy elismertségű Chotek család 18. századi, empire stílusú nyári rezidenciáját és a kastélyparkot, melyek nagyon szépre sikeredtek és ezért országos műemlékké nyilvánították. Megtekintjük a kastély kiállítótermeit, melyekben eredeti barokk berendezés és bútorok láthatóak. Majd a csodálatos parkban teszünk rövid sétát. Este szállás elfoglalása Drezda környékén (1 éj).

 

2. nap: Eisenach (Wartburg-vára) – Eisleben (Luther szülővárosa) – Wittenberg

Reggeli után Luther nyomán járva érkezünk Eisenachba, ahol megtekintjük Wartburg várát. Mesebeli kastélyra emlékeztető külső megjelenése, termei, díszítése és gyűjteményei valóságos időutazást jelentenek. Luther itt fordította héberről és görögről német nyelvre a Bibliát és láthatjuk a szobáját is, ahol György lovagként élt. De magyar történelmi emlékekkel is találkozunk, mivel 1221 és 1227 között itt élt Árpád-házi Szent Erzsébet is. Eislebenbe, Luther szülővárosába érve elsőként a megkeresztelése helyszínét, a Szent Péter és Pál templomot keressük fel, majd a szülőházát, ezután pedig azt a házat, ahol meghalt. Meglátogatjuk az utolsó prédikációjának helyszínét, a Szent András templomot. Ezek a helyek az UNESCO Világörökség részei. Este érkezés Wittenbergbe, szállás elfoglalása (2 éj).

3. nap: Wittenbergi Világörökségek helyszínei

Reggeli után egész napos városnézés Wittenbergben. Itt nemcsak a szász kisváros romantikáját élvezhetjük, hanem a reformátor lelkész, Luther Márton emlékét is követhetjük. A város a reformáció fél évezredes évfordulója, 2017 óta teljesen megújulva, megszépülve várja a látogatókat. Megemlékezünk arról, hogy Luther 1517 október 31.-én tűzte ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 pontból álló téziseit, elindítva ezzel a reformációt, a hitújítás mozgalmát, amely városok, országok, nemzetek későbbi értékrendjét és világképét változtatta meg. Városlátogatásunk alatt megtekintjük Luther lakóházát, Melanchthon házat, a Vártemplomot, melyben Luther és Melanchton, a két történelemformáló sírhelye van, valamint az Elba parti város szépséges parkját és a wittenbergi Egyetemet. Idilli hangulatú utcákon haladva jutunk el az Óvárosba, a gyalogosok paradicsomába. Betekintünk az 1472–1553 között élt festő, Lucas Cranach házának bájos udvarába, a Corpus Christi kápolnába, a reformáció szépséges anyatemplomába, a Cranach-oltárral büszkélkedő kéttornyú városi templomba. Szabadprogram után este visszaindulunk szálláshelyünkre.

4. nap: Prága – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen

Reggeli után hazaindulunk. Prágába érve rövid megálló Prága új városrészében a Vencel téren. A téren a Nemzeti Múzeum, Szent Vencel szobra, számos híres épület, bevásárlóüzlet, vendéglátóhely, söröző található. Továbbindulunk rövid megállókkal. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára, majd Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 89.500 Ft / fő
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 1 éj szálloda Drezda környékén
- 2 éj Wittenberg környékén
- idegenvezetés
 
Részvételi díj nem tartalmazza:
- félpanzió (3 reggeli + 3 vacsora): 16.000 Ft / fő
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 70 €
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)
 
Minimum létszám: 35 fő
Egyágyas felár: 25.000 Ft / fő

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.