Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Portugália - az Atlanti-óceán partvidéke

Lisszabon, Óbidos, Nazaré, Batalha, Fatima (zarándokhely), Porto, Coimbra

2019. szeptember 08 - 14.

november 03 - 09.

7 nap / 5 éj

A program leszervezését zárt csoport kérésére bármilyen időpontban és helyről is tudjuk vállalni.

A portugáliai Fatimában 1917 május 13.-án a szokásos rózsafüzér elmondása után Francisco és Jacinta Martónak, valamint unokanővérüknek, Lucia dos Santosnak megjelent Szűz Mária. Három tanulatlan pásztorgyermek, akik írni, olvasni sem tudnak, mégis a Rózsafüzér Királynőjeként bemutatkozó Szent Szűz általuk szólítja fel a világot megtérésre, imára és engesztelésre az emberiség megmentése érdekében. Mária portugáliai üzenete azóta is állásfoglalásra késztet minden embert a hitről, szeretetről és az élet legfontosabb kérdéseiről.

1. nap: Lisszabon - Fatima
Elutazás repülővel Lisszabonba, majd utazás autóbusszal a zarándokok városába, Fatimába. Szállás elfoglalása, vacsora. Este lehetőség van szabadprogram keretében felfedezni a csodálatosan kivilágított zarándokvárost, esetlegesen részt venni a fáklyás körmeneten.

2. nap: Fatima
Ismerkedés Fatimával, a jelenések városával. 1917-ben fél éven keresztül hat alkalommal jelent meg a Szűzanya három pásztorgyermeknek Jácintanak, Lúcianak és Franciscónak és üzeneteket bízott rájuk. A napcsoda után a fatimai jelenések Portugáliában az általános érdeklődés és figyelem középpontjába kerültek. Ennek a szent helynek a megtekintésére és bejárására indulunk. A magyarok adományából és a Mindszenty bíborosról elnevezett fatimai Magyar Kálvária a jelenések útján van. A 14 stáció szobraival, az út végén a Szent István kápolnával, a Golgotával és az út menti olajfákkal méltán lett híres világszerte. Délután látogatás Aljustrelben, a három látnok gyermek házánál. Este visszaérkezés a szálláshelyre. Lehetőség szerint részvétel a rózsafüzér imádságon. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje elmélkedésre, nézelődésre.

3. nap: Lisszabon - Cabo de Roca
Reggeli után utazás Lisszabonba. Európa egyik legszebb városa a Tejo-folyó torkolatánál hét dombra épült. Sétánk a Felfedezők Emlékműve, Belém torony, Belém Jeromosok kolostor, Szent Antal templom útvonalon halad. Majd rövid megálló a Cabo da Rocánál - „ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik” -, az európai szárazföld legnyugatibb pontjánál, mely 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből. Világítótorony és egy márványkereszt áll az óceánba meredeken alázuhanó sziklafal tetején, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a végtelen óceánra. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora. Lehetőség szerint részvétel a rózsafüzér imádságon és a fáklyás körmeneten.

4. nap: Óbidos - Sítió - Nazaré - Batalha
Reggeli után utazás az ország déli részére. Óbidos egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. A Nazaré város fölötti sziklafalon található Sítió falucskája, ahol csodálatos kilátás mellett felkeressük a kicsiny Ermida da Memoria kápolnát és a Nossa Senhora da Nazaré templomot, melyben a Nazaréi Miasszonyunk szobrát őrzik. Ezután Nazaré következik, egy bájos halászváros az Atlanti-óceán partján, lehetőség szerint séta az óceán partján vagy fürdőzési lehetőség. Batalhába érkezve a Győzelmes Szűzanya templomát és a Batalhai Kolostort nézzük meg, mely az UNESCO Világörökség része. Visszaérkezés a szállásra, vacsora. Este Lehetőség van részt venni a rózsafüzér imádságon és a fáklyás körmeneten.

5. nap: Porto és Coimbra
Reggeli után utazás Portóba, az ország második legnagyobb városába. Történelmi központja a Douro-folyó felett az UNESCO Világörökség része. Városnézés, látogatás a Szent Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. Lehetőség van egy kis borkóstolóra a híres portói borból. Továbbutazás Coimbrába, Portugália ősi egyetemi városába. Coimbra valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. Az itteni karmelita kolostorban élt Lucia nővér, egészen haláláig. A kolostorban emlékkiállítást tekinthetünk meg a tiszteletére. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora.

6.nap: Mafra - Sintra - Lisszabon
Reggeli után elhagyjuk Fatimát. Mafrában megállunk, ahol betekintést teszünk a Mafrai Nemzeti Palotába, melynek Joanina könyvtára a legnagyobb az országban. A palota melletti ostromkertben (mely versailles-i ihletésű) tett séta igazi felüdülés és feltöltődés a pezsgő napok után. Ezután a portugál királyok nyári székhelyévé vált Sintra a következő megállunk. A város gyönyörű kastéllyal, várral és parkkal ékeskedik. Ezt követően a fővárosba, Lisszabonba érkezünk és itt töltjük szabadprogramunkat. Lehetőség van a híres lisszaboni édesség, a Pastel de Belém megkóstolására is. Este transzfer a repülőtérre.

7. nap: Lisszabon, Budapest
lisszaboni repülőtéren menetrendtől függően hazautazás Budapestre.

Részvételi díj: 185.000 Ft / fő

 

Részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegy
- 5 éj 3* szállodában Fatimában vagy környékén
- 5 reggeli
- idegenvezetés
- helyi autóbuszbérlés Portugáliában

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illeték: kb. 59.000 Ft / fő
- 5 vacsora: 17.500 Ft / fő
- helyszínen fizetendő belépőjegyek és szervizdíj: 70 € / fő
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)

 

Minimum létszám: 15 fő

Egyágyas felár: 38.000 Ft / fő

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.