Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
A kiválasztott ajánlat nem található. Válasszon a szállás / program egyéb ajánlatai közül!

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Hétvége Dél - Erdélyben II.

Utazás alapadatai

3 csillag
Busz
1 felnőtt
2019-09-13, 3 nap / 2 éj
Szálloda (Pünkösd)
Ellátás nélkül
Egyágyas Szállodában
Teljes ár
39.900 HUF

Le ne maradj!

Csatlakozási lehetőségek:   Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Arad – Temesvár – Vajdahunyad
Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándnál, majd érkezés Aradra, ahol városnézés: ( Megbékélés park, Szabadságszobor, a 13 aradi vértanúk emlékműve. Innen a vesztőhelyre indulunk az Obeliszkhez, mely a vértanúk földi maradványait őrzi. Temesvár a diktatúra megdöntéséhez vezető események városa, a Bánát
központja. Városnéző séta (Dóm-tér, Dómtemplom, szerb ortodox székesegyház, szerb püspöki palota, Szentháromság szobor, katolikus püspöki palota, bástya és a Hunyadi-palota). Marosillyén meglátogatjuk Bethlen Gábor szülőházát. Az esti órákban érkezés Vajdahunyadra, szállás elfoglalása (2 éj).

2. nap: Gyulafehérvár – Nagyszeben – Fogarasi-havasok – Bilea-tengerszem
Reggeli után Erdély ősi fővárosába, Gyulafehérvárra indulunk. Érseki székesegyház - benne ma is láthatók a Hunyadiak - síremlékei, valamint Izabella királyné és János Zsigmond fejedelem gazdagon díszített kőszarkofágjai, Károly-kapu, Szent György-kapu, Hóralázadás emlékmű megtekintése. Következő megállónk Nagyszeben, a szászok egykori, és a 2007 év kulturális fővárosa. A város egyik legfőbb látnivalója a Huet teret szinte teljesen betöltő, monumentális méretű, késő gótikus stílusú evangélikus püspöki székesegyház, melyet belülről is megtekintünk, majd a Nagy piactér, Kis piactér, Hazugok hídja, Katolikus templom, Brukhental palota kerül megtekintésre. A Transzfogarasi autóúton érkezünk a Fogarasi- havasokban lévő gyönyörűséges Bilea-tengerszemhez (2034m). Séta a tónál és a kirakodóvásárban. Visszaindulunk előző esti szálláshelyünkre.

3. nap: Déva – Kiskohi Medve-barlang – Nagyvárad - Nyíregyháza
Reggeli után látogatás a Magos Déva várába. A Dévát uraló várhegy vulkanikus oromzatára felvonóval jutunk fel. Az erődítmény falai közül káprázatos kilátás nyílik a tájra. Ezután a várhegy lábánál fekvő királyi udvart, mai nevén „Magna Curiát” látogatjuk meg, mely Bethlen Gábor reneszánsz “nagy udvarháza” és Erdély híres szépségének, a Murányi Vénusznak is
lakhelye volt. Következő megállónk a Bihar-hegység lábánál fekvő kiskohi Medve-barlang, mely méltán népszerű fantasztikus cseppkőalakzataival, barlangi medve csontvázaival. Ez Erdély legszebb és leglátványosabb cseppkőbarlangja. Barlanglátogatás után szabadidőnkben az egész évben működő kirakodóvásárban vásárlási lehetőség. Érkezés Debrecenbe majd Nyíregyházára a késő esti órákban.

Részvételi díj: 39.900 Ft / fő

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal,
- 2 éj Vajdahunyadon vagy környékén 3* szállodában,
- idegenvezetés

Részvételi díj nem tartalmazza:
- félpanzió (2 vacsora + 2 reggeli): 9.000 Ft / fő,
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 180 RON / fő,
- BBP biztosítás

Minimum létszám: 35 fő

Egyágyas felár: 12.500 Ft / fő

Érintett területek

 • Románia
 • Erdély - Bánság
 • Gyulafehérvár

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)