Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Utazás alapadatai 2339

3 csillag

Lublin – Rzeszów – Krosno

Látogatás Debrecen, Nyíregyháza és Sátoraljaújhely lengyel testvérvárosaiban

 

2021. augusztus 13 – 15.
szeptember 24 - 26.

(3 nap / 2 éj)

 

Kelet-Lengyelország a lengyelek névadó törzsének, a lendzsánoknak az ősi otthona. Lublin Kelet-Lengyelország legnépesebb városa, egyben királyi város királyi várral és rendkívül egyedi hangulatú, történelmi időutazást ígérő óvárossal. Rzeszów Kárpátalja vajdaság székhelye az Északkeleti-Kárpátok és a Lengyel-alföld határán, a Lubomirski család fészke, jelentős galíciai hatással. Krosno a Duklai-hágó közelében, a Keleti-Beszkidek egyik hegyközi medencéjében elterülő történelmi kereskedőváros, mely a Monarchia idején ipari várossá lépett elő. Kelet-Lengyelország történelmi városait nemesi várkastélyok, szelíd hegyvonulatok, kiterjedt alföldi fenyőerdők, várromok és ruszin fatemplomok fűszerezik ízletes egésszé. Kóstolja meg velünk!...

 

 

Csatlakozási lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj, Sátoraljaújhely

1. nap: Nagydomásai-víztározó – Duklai-hágó – Łańcut – Rzeszów
Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj és Sátoraljaújhely érintésével utazunk a magyar-szlovák határ felé. Tapolyvarannónál érjük el az Ondavai-hegység szelíd erdős vonulatait. Újkelcse mellett egy rövid megállót teszünk az Ondaván felduzzasztott Nagydomásai-víztározó partján. Felsőkomárnok fölött érjük el a Duklai-hágót (495 m). Felmegyünk az Északkeleti-Kárpátok főgerincén magasodó duklai kilátótoronyba, ahonnan szépen látszanak a Keleti-Beszkidek vonulatai. A hágó után már Lengyelország területén haladunk tovább Duklaérintésével. A Lengyel-alföld széléhez érve előszörŁańcut gyönyörű várkastélyát tekintjük meg, mely lengyel nemzeti történelmi műemlék. A várkastély főúri szobái és díszhintói pazarul díszítettek, de gyönyörű a kastélypark és díszkertjei is. Kárpátalja vajdaság székhelyére, Rzeszówba kora délután érkezünk. Közös városnézés során ismerkedünk a Wisłok-folyó partján fekvő város látnivalóival (Lubomirski vár, villasor, Nyári Palota, Május 3. utca, harangtorony, városi színház, városháza). A Főtéren egy földalatti sétát teszünk a város középkori pincerendszerében, majd szabadidő. Kora este érkezünk Rzeszów környéki szálláshelyünkre, vacsoa. (2 éj).

2. nap: Majdanek – Lublin – Szklarnia – Rzeszów

Reggeli után a szomszédos Lublini vajdaságba indulunk. Átutazunk a Szandomiri-erdőségen, a Szan-folyón, a Janówi-erdőségen és a Lublini-löszháton.Lublinhoz érkezve először Majdanekben állunk meg, ahol a 2. világháború alatt működtetett náci koncentrációs tábort látogatjuk meg. A ma is álló eredeti barakkok és őrtornyok között százezrek lelték halálukat. A tömegsírban magyarok is nyugszanak. Utána Lublinközpontjában teszünk egy városnézést, melyet a Lublini Vár megtekintésével kezdünk, ahol az 1569-es lublini unió létrejött. A várból a Viadukton keresztül jutunk a történelmi ékszerdoboznak is beillő Óvárosba. A szépen felújított középkori polgárházak hangulata visszaröpít minket az időben. Az óváros látnivalói a dominikánus templom, a kolostor és a kicsiny főtér a városházával. Az óváros egyben Lublin zsidó negyede is. Lublin óvárosának hangulata teljesen egyedi. Lublinból visszafelé útba ejtjük a Janówi-erdőségben a Szklarniai Erdőrezervátumot. Egy jól kiépített tanösvényen járjuk végig a láperdei foltokkal tarkított erdőrezervátumot, ahol minden érintetlen állapotban van. A fenyves őserdő hangulata szinte mesei. A Sóli-erdőség hangulatos erdei országutjait érintve indulunk vissza Rzeszów környéki szállásunkra, vacsora.

3. nap: Krosno – Odrzykoń – Krempna – Beszkid-hágó – Nyíregyháza – Debrecen

Reggeli utána Keleti-Beszkidek felé vesszük utunkat. Meglátogatjuk Odrzykoń fölött Kamieniec várát. A homokkőszirt tetején őrködő várból pompás kilátás nyílik a Beszkidekre és Krosnora. Délelőtt a Wisłok parti Krosnoban teszünk városnézést. A Főtér környékének látnivalói:reneszánsz lábasházak, tégla ferences templom, harangtorony, Józef Piłsudski marsall szobra. Itt meglátogatjuk az Üvegörökségi Központot, amely egy élő bemutató, ahol a látogatók betekintést nyernek az üvegkészítésbe. Üvegvásárlásra is van lehetőség. A városnézés után a közeli Magura-hegységbe utazunk, ahol Krempna környéke az úticélunk. A Krempnához tartozó kicsiny Kotańban található 18. századi híres ruszin fatemplomot tekintjük meg, melyet majdnem egészében fazsindelyek borítanak. Ezután az idős kárpáti erdőségek alkotta Magurai Nemzeti Parkon haladunk át. Ożenna után szép jegenyefenyvesek között érünk fel a Beszkid-hágóba (590 m), a lengyel-szlovák határra. A szlovák oldali Alsópagonytól végig az Ondava völgyében haladva, Felsővízköz, Sztropkó, Tapolyvarannó és Tőketerebes érintésével utazunk át Kelet-Szlovákián. A szlovák-magyar határ után Sátoraljaújhely és Tokaj érintésével érkezünk az esti órákban Nyíregyházára, majd Debrecenbe.

 

Részvételi díj: 42.900 Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj szállás 3* lengyel szállodában Rzeszówban vagy környékén
- 2 reggeli

- idegenvezetés

Részvételi díj nem tartalmazza:
- 2 vacsora : 7.000 Ft/fő (a program vacsorával foglalható)
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 200 PLN / fő
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)

Minimum létszám: 35 fő 

Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő

Érintett területek

 • Lengyelország
 • Rzeszów
 • Lublin
 • Krosno
 • Kárpátalja vajdaság
 • Lublini vajdaság

További ajánlatok (időpontok és árak)

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.