Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

TÉLI ÖRÖMÖK ERDÉLYBEN

Disznóvágás – Lovas szánozás – Kenyérsütés kemencében – Székelyudvarhely – Brassó – Brassó-Pojana – Kárpátkanyar – Prázsmár – Székelyderzs- Bogárfalva – Farkaslaka – Torda-sóbánya

2022. Február 10 - 13.

4 nap/3 éj

Csoportoknak, baráti táraságoknak, igény szerinti időpontban és a kért településről is megszervezzük a programot

   Csatlakozási lehetőségek:  Nyíregyháza, Újfehértó, Téglás, Debrecen, Berettyóújfalu, Ártánd

 

 

 

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Ártánd – Torda - Korond - Székelyudvarhely.
Elutazás a kora reggeli órákban. Nagyvárad, Királyhágó, Körösfő útvonalon érkezés Tordára. Meglátogatjuk a sóbányát, mely látogatóterének infrastruktúrája európai uniós támogatással újjászületett. Belső csónakázótó, panorámalift, óriáskerék, mini golfpálya és további kényelmi szolgáltatások is létesültek, melyek a látogatók rendelkezésére állnak. Ma már csak turisztikai látnivaló és gyógyhelyKorondon a fazekas mesterségéről híres faluban a kirakodóvásár népi iparművészeti termékei közül vásárolhatunk. Érkezés Székelyudvarhelyre az esti órákban. Szállás elfoglalása (3 éj).

 

  2. nap: Reggeli után két programlehetőség közül választhatnak utasaink.
- Pihenés Székelyudvarhelyen, az anyavárosban
vagy
- Disznóvágás Bogárfalván (fakultatív program)
Azokkal az utasokkal, akik, választják a fakultatív programot, egy hangulatos disznóvágásra indulunk egy színtiszta magyarok által lakott székely falucskába, Bogárfalvára. Itt fogópálinkával, helyi finomságokkal, fogadnak bennünket (kolbász, szalonna, disznósajt, tepertő, stb.). A disznó levágása, perzselése, fürösztése, felbontása közben lovas szánozási lehetőség van. A zenész húzza a talpalávalót, mulatunk, éneklünk, közben készül a hagymás vér, és a finom ebédünk (lecsi-pecsi, puliszka, sült szalonna stb.), melyhez kemencében sült házikenyeret fogyasztunk. Délután Farkaslakára indulunk - Tamási Áron sírja, emlékezés parkja és kirakodóvásár. 

Székelyszentléleken házi jellegű sajt vásárlására van lehetőség. 
Az egész napos fakultatív program ára 40 Euró/ fő   

 

3. nap: Reggeli után két programlehetőség közül választhatnak utasaink.
- Pihenés Székelyudvarhelyen, az anyavárosban
vagy
- Prázsmár - Brassó – Brassó-Pojána (Kárpátkanyar) (fakultatív program)

Prázsmár, (Világörökségi helyszín).Látogatást teszünk a XIII. században épült gótikus szász erődtemplomban. A Szent-Kereszt szárnyasoltára az egyik legrégebbi Erdélyben (1460). A legnagyobb és legkülönlegesebb, szinte bevehetetlennek épített vár, a történelem viharos századaiban, a környék lakosainak védelméül szolgált. Várfala, lakószobái, és kamrái meglátogatása után Brassóba, a Barcaság fővárosába érkezünk, ahol Erdély legnagyobb gótikus templomát, a szász evangélikus fekete templomot látogatjuk meg. A templomban kb. 500 török szőnyegből álló gyűjtemény is van. Belvárosi séta során gyönyörködünk a főtér gyönyörű épületeiben. Szabadprogram keretein belül megkóstolhatjuk a helyi gasztronómiai finomságokat. Délután Erdély kiemelt üdülőövezetébe indulunk, Brassópojánára. Lanovkával (felvonóval) felmehetünk a Keresztény havasok gerincére (1799m), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Kárpát-kanyarulat vonulataira és a Barcasági négyfalusi csángó falvakra. Visszaérkezés szálláshelyünkre. Estére séta Székelyudvarhely kivilágított belvárosában. Az egész napos program ára: 40 Euró/ fő   

 

4. nap: Székelyudvarhely - Székelyderzs - Körösfő – Ártánd – Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után látogatást teszünk Hargita megye egyetlen UNESCO világörökségicímmel kitüntetett unitárius vártemplomába Székelyderzsbe. Az ötbástyás erődtemplomban rovásírásos emlékek, XV. századi Szent László legendát ábrázoló freskóciklus legszebben kidolgozott jelenetei láthatók. Az erődtemplom érdekessége, hogy a falu népe itt tárolta a legfontosabb értéket: az élelmet – így a kiéheztetés ellen is fel volt készítve. Külső támadás esetén elég volt bemenekülni az erődbe. Ezt a hagyományt a falu lakói mind a mai napig őrzik. 
Körösfőn a Kalotaszeg vidékére jellemző kazettás mennyezetű református templomot tekintjük meg, majd vásárlási lehetőség a kirakodóvásárban.
Hazaindulás, érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára az esti órákban.

Részvételi díj:   55.500 Ft/fő
( Az ár 30 fő fizető Utasra van kalkulálva, 52 fős turista autóbuszra.)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal (52 fős)
- 3 éj szállás közvetlen belvárosi egyszerű panzióban 2 ágyas zuhanyzó/WC szobákban
- idegenvezetés

- 3 svédasztalos reggeli (a panzióban)

 

Kérhető:
- vacsora (12 Euró/fő/nap, a panzió melletti 4*-os szállodában) ha valaki nem kér minden estére, az is megoldható

Belépők: Mindenki csak azt a belépőt fizeti, ahová szeretne bemenni, viszont foglaláskor kérjük jelezni részvételi szándékát, mert előzetesen be kell név szerint jelentkezni


-Tordai sóbánya  kb.40 Ron/fő
- Prázsmár erődtemplom  15 Ron/fő
- Brassó, Fekete templom 20 Ron/fő
- Brassó-Pojána felvonó 50 Ron/fő
- Székelyderzs erődtemplom 20 Ron/fő

- BBP biztosítás és útlemondási biztosítás (irodánkban köthető.

 

 

Fontos információk: A határátkeléshez EU-s Covid Igazolvány, érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges. Románia mindenféle oltást elfogad.

 

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda;

Nyíregyháza, Kossuth tér 10.

Tel: 06-42/506-947;

Email: nyirtour@t-online.hu ; 

Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu

Facebook:facebook.com/nyirsegutazasiiroda;  

Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.