Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Erdély: Kolozsvár – Nagyvárad

          2021. Április 04. (Húsvét)
  Májis 1.
     Július 24.
               Szeptember 18.
         Október 23.
1 nap

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat !

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu
 
Indulás Nyíregyházáról hajnal 04:00-kor a Római Katolikus templom parkolójábólDebrecenből hajnal 05:00 órakor (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala). Határátkelés Ártándnál.
Kis pihenőkkel érkezés Kolozsvárra Erdély történelmi központjába és egyik legjelentősebb városába. Kolozsvár, aEurópai Unió 96. legnépesebb városa. Két színházával, két operájával, tizenegy felsőfokú oktatási intézményével és számos középiskolájával az ország fontos kulturális központjaEgyike volt annak a hét erődített városnak, amelyekről Erdély német nevét (Siebenbürgen) kapta. Híres ezen kívül Mátyás király és Bocskai István fejedelem szülővárosaként, illetve az unitarianizmus bölcsőjeként. Számos műemléke közül a legnevezetesebbek fogjuk városnéző sétánk során megismerni. (Szent Mihály templom, Mátyás szobor, Mátyás Király szülőháza, Bábes-Bólyai Egyetem, Házsongárdi temető stb.) Kis szabadprogram után indulunk Nagyváradra. 
Nagyvárad, a Körös-parti Párizs, a Partium legszebb szecessziós városa. a romániai Bihar megye székhelye. Megyei jogú város a Körösvidéken, a Sebes-Körös partján. A 11. századi eredetű városba I. László magyar király helyezte a bihari püspökséget, akit a székesegyház elkészülte után itt is temettek el. A város a török hódoltság ideje alatt többször gazdát cserélt, végleg 1692-ben szabadult fel. 1920-ban, a trianoni békeszerződés nyomán került Romániához, korábban a Magyar Királysághoz tartozó Bihar vármegye központja volt. Városnéző sétánk során megtekintjük a Püspöki Székesegyházat, Erdély legnagyobb barokk templomát, benne a múzeumot és Szent László hermáját. Ismerkedünk a történelmi belváros nevezetességeivel (Szigligeti Ede Színház, EMKE Kávézó, Sas Palota, Ady Múzeum, belvárosi szobrok, stb.). Szabadidőnk során a város híres cukrászdáiban megkóstolhatjuk a helyi finomságokat, éttermeiben pedig a helyi gasztro különlegességeket. 
 
Estére indulunk haza. Érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára az esti órákban.
Részvételi díj:12.500 Ft/fő
(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- idegenvezetés, és helyi idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
Belépők és járulékos költségek ára: 100 RON / fő
Minden utas csak azt a belépőt fizeti,  ahova szeretne bemenni!
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137 
Email: nyirtour@t-online.hu;
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu; 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda; 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.