Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Csíksomlyói zarándok út

451. Pünkösdi Csíksomlyói búcsú

2018. május 17 -20.       (Pünkösd)     

4 nap / 2 éj

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Ártánd – Kolozsvár - Szentegyháza

Indulás Nyíregyházáról reggel 05.00 órakor Római katolikus templomparkoló Kossuth tér 4.. Határátkelés Ártándnál. Nagyvárad Királyhágó (rövid pihenő) – Kalotaszeg – Bánffyhunyad – Körösfő útvonalon érkezünk Kolozsvárra. Belvárosi városnézés (Mátyás király szülőháza, Mátyás szobor, Szent Mihály templom stb.) Innen Balavásár, Szováta, Korond, útvonalonérkezünk Székelyföldi szálláshelyünkreaz esti órákban.

Szállás elfoglalása, vacsora (2 éj) 

 

2. nap: Gyimesi csángók (ezer éves határ) – Keleti Kárpátok - Szent Anna tó (Csomád-hegység)

Reggeli után a gyimesi csángók földjére kirándulunk. Útközben megállunk Fügés-tetőn (csodálatos, gyönyörű szép hely és panoráma a környező vidékre és a Gyimes völgyére. Gyimes völgyébe érve, Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok falvain át érkezünkGyimesbükkre az „ezeréves” határhoz. Sétánk alatt megtekintjük a Rákóczi-vár romjait, vasúti őrházat, Kontumáci kápolnát, Hit kapuját, mögötte a Megmaradás Oszlopait).Délután kirándulunk Délkelet-Európa egyetlen épségben maradt krátertavához a Szent Anna-tóhoz. A tó égbe nyúló fenyvesekkel körülvéve, tengerszint felett 950 méteren felejthetetlen látványt nyújt.

Estére érkezés vissza szálláshelyünkre, vacsora

 

3. nap: Csíkszereda – Csíksomlyó búcsú – Homoródfürdő – Székelykeresztúr - Segesvár

Reggeli után, Erdély legszebb, fenyves erdőkkel borított hegyvonulatán, a Hargita hegységen keresztül érkezünk Csíkszeredára, a megyeszékhelyre. 12.30 órától részt veszünk Csíksomlyón, a Pünkösdi búcsún, melyet immár 451. alkalommal a Kis és Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregbe a Makovecz Imre által tervezett hármas oltárnál celebrálnak. Szentmise után: szabadprogram (lehetőség van templomlátogatásra, és „búcsúfiát” vásárolni a kirakodóvásárban). A zarándokhelyről az esti órákban hazaindulunk. Homoródfürdőn borvízkóstolás, vásárlási lehetőség a finom Góbé termékekből. Máréfalván a műemlék székely kapukat tekintjük meg. Székelykeresztúron (Petőfi emlékek, vén körtefa) majd Ispán kútnál koszorúzás, Petőfi feltételezett nyughelyénél. Segesvárra (UNESCO VILÁGÖRÖKSÉG) a szászok földjére érkezünk, ahol az Óvárosban visszacseppenünk a múltba és 13. századi hangulat varázsol el bennünket. Séta az óvárosban, (Diáklépcső, Szász Evangélikus templom, Katolikus templom, Óratorony).  Késő este hazaindulunk Segesvárról.

4. nap: Segesvár – Debrecen – Nyíregyháza

Érkezés kis pihenőkkel Nyíregyházára a hajnali órákban kb. 06.00 órakor.

Részvételi díj: 42.000 Ft/fő

(44 fő fizető esetén)

Részvételi díj tartalmazza:         

─ Utazás autóbusszal

─ 2 éj szállás, Motelban2*

─ Elhelyezés 2-3 ágyas szobákban

─ Ellátás félpanzió (reggeli, vacsora)

─ Idegenvezetés

Részvételi díj nem tartalmazza:

─ B.B.P biztosítás (irodánkban köthető)

─ Helyben fizetendő (20 Lei/fő)

Egyágyas felár: 6.000 Ft/fő

Minimális létszám: 44 fő

Ingyenes fel és leszállási helyek:

Nyíregyháza - Debrecen - Berettyóújfalu - Ártánd

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.