Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
A kiválasztott ajánlat nem található. Válasszon a szállás / program egyéb ajánlatai közül!

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Csehország Gyöngyszemei

Utazás alapadatai

3 csillag
Busz
1 felnőtt
2019-07-17, 4 nap / 3 éj
Szálloda (Húsvét) (***)
Reggeli
Egyágyas Szállodában
Teljes ár
54.900 HUF

Le ne maradj!

Bevehetetlen várak, mesebeli kastélyok, fényűző nyári paloták és körülöttük hatalmas parkok – a múlt egy-egy darabkái ezek a történelmi épületek, melyek Csehország valamennyi régiójában szép számmal megtalálhatók. Ha egy kicsit többet szeretnénk megismerni a csehek történelméről, kultúrájáról, gasztronómiájáról és arról, hogy milyen is a cseh vendégszeretet, akkor érdemes ellátogatnunk Dél-Csehországba. Erről a régióról méltatlanul keveset hallunk itthon, pedig ez Csehország második leglátogatottabb turisztikai célpontja. Bármerre is indulunk el, mindenhol akad megcsodálnivaló kastély vagy vár, felfedezésre váró középkori város zegzugos  utcákkal, ódon terekkel és mesebeli házakkal.

 

Csatlakozási lehetőségek:    Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest, M1 autópálya pihenői

1. nap: Debrecen –  Nyíregyháza – Budapest – Hegyeshalom – Ausztria – Český Krumlov – České Budějovice
Indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Elsőként Český Krumlov történelmi belvárosát keressük fel. Český Krumlov 1992 óta része az UNESCO kulturális világörökségének, de az átfogó rekonstrukció már 1970 óta folyamatban van. A mai városkép is őrzi még a gótikus idők emlékét, amit a XIX-XX. század ipari forradalma, a modernizáció sem változtatott meg jelentősen. A Moldva-folyó különleges kanyarulatainak köszönhetően már a kezdetekben három, egymástól elválasztott területen épült ki a város: a vár- és kastélyterület, az ehhez kapcsolódó lakóházak negyede (Latrán), valamint a Moldva-folyó szemközti partján épült, alig valamivel fiatalabb városrész. A kisváros igazi ékszerdoboz, méltó vetélytársa a tőle sokkal nagyobb és híresebb Prágának.  Meglátogatjuk a várat, mely a prágai Hradzsin után Csehország második legnagyobb vár-épületegyüttese, majd az Óváros háza, forgó színház, Szent Vencel templomot tekintjük meg. A nap végén a helyi Eggenberg sörfőzdében megkóstolhatjuk az ízletes cseh sört. Szállás elfoglalása České Budějovice környékén (1 éj).

2. nap: Hluboká kastélya – Prága
Reggeli után ellátogatunk Dél-Csehország egyik festői kastélya Hluboka Kastélyhoz. A XVII. században vásárolta meg a család, és II. Johann Adolf, valamint felesége, Eleonora lichtensteini hercegnő angliai utazásai alatt kedvelte meg az angol stílust, ezért 1840 és 1871 között átalakították neógotikus épületegyüttessé a windsori kastély mintájára Hlubokát. A kastély a család birtokában maradt egészen addig, amíg 1939-ben Adolf Schwarzenberg el nem menekült a nácik elől. Mivel nem tért vissza, a hely állami tulajdonba került.  A valamikori Schwarzenberg hercegek tulajdonában álló kastélyt a Windsori kastély mintájára, Tudor stílusban építették. Értékes könyvtár, üveg-, porcelán- és fegyvergyűjtemény, főúri szalonok találhatók benne. Továbbutazunk Prágába A mai napon a „városok királynőjének is gyakran emlegetett cseh főváros nevezetességeivel ismerkedünk meg. A kilenc dombra épült várost „Észak-Rómájának ”is szokták nevezni, Városnézés, helyi idegenvezetővel. Sétálunk a hangulatos Óváros téren és Prága büszkeségén, a barokk szobrokkal díszített Károly hídon (Európa egyik legszebb hídja), amit nagyon szép barokk szobrok díszítenek.  Négyszáz éven keresztül a 16 pilléren álló, 10 méter széles és 520 méter hosszú Károly híd volt az egyetlen összeköttetés a Kisoldal és a Prága városa között. Átsétálunk a hídon és szép fotókat készíthetünk a műemlékekről. Majd Husz János (a Huszita vezér) monumentális szobra, Tyn templom, Zsidónegyed, Betlehem kápolna, Arany utcácska, a prágai Loretta, Vencel tér megtekintése szerepel programunkban. A rövid szabadidőben  lehetőség nyílik bor és barna sör megkóstolására valamely hangulatos kisvendéglőben. Este elfoglaljuk szállásunkat Prágában vagy környékén (2 éj).

3. nap: Karlovy Vary – Krušovicei sörgyár
Reggeli után Karlovy Vary-ba, az egykori császári fürdőhelyre utazunk (útközben rövid pihenő és vásárlási lehetőség a Krusovice sörgyárnál Karlovy Vary a világ egyik leghíresebb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező gyógyfürdővárosa, 13 nagyobb és 300 kisebb gyógyvíz-forrása van. A fürdőépületek többsége és a fontosabb forrásokat összekötő elegáns, oszlopos fedett sétány, a kolonád a 19. században épült. A város híres az évenként rendezett Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválról. Itt gyártják a híres cseh gyógynövénylikőrt, a Becherovkát. Híres a tányér nagyságú, ropogós, vékony, ízesített ostyalap, az úgynevezett fürdőostya. Városnézés (Hotel Pupp, korzó, gejzírforrások, Arany János lakóháza, Mária Magdolna templom, gyógyszállók stb.). Szabadprogram kertében megkóstolhatjuk a különböző gyógy-és forrás vizeket. Késő délután visszaindulás a szálláshelyre.

 

4. nap: Prága – Telč – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után elhagyjuk Prágát. Útközben Telč városába teszünk kitérőt. A város főterét 58 darab XV-XVI. Századbeli lábas ház díszíti (UNESCO Világörökség). Ezt követően indulunk haza. Érkezés a késő esti órákban. Ezt követően búcsút veszünk Csehországtól, majd indulunk Pozsonyt érintve Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő éjszakai órákban.

 

Részvételi díj: 54.900 Ft / fő

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 1 éj České Budějovice környékén
- 2 éj 3* szállodában Prágában vagy környékén
- reggeli
- idegenvezetés

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- 3 vacsora: 12.000 Ft / fő
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb 1.000 CZK/fő
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)

Minimum létszám: 35 fő

Egyágyas felár: 18.000 Ft / fő

 

 

Érintett területek

 • Csehország
 • Dél-Csehország
 • Cesky Krumlov

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)