Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Békéscsaba és Gyula adventi csillogásban

     2020. December 05-06.
               December 12-13.

           
(2 nap) 
           Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu 
 
1.nap:  Nyíregyháza – Debrecen – Berettyóújfalu - Gyula 
Indulás: Nyíregyházáról 06:00 órakor a Római Katolikus templom parkolójából. Debrecenből 07:00 órakor (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala). Kis pihenőkkel érkezés Gyulára, Békés megye második legnépesebb városába. A város az Alföld délkeleti részén, a Körös menti síkon, a Fehér-Körös bal partján található, közvetlenül a román határ mellett. Magyarország egyik legmélyebben fekvő területén, 88 méter tengerszint feletti magasságban, sík vidéken. Látogatás a Gyulai várban, mely az egykori Magyar Királyság alföldi vidékeinek egyetlen, épen megmaradt síkvidéki gótikus téglavára. A 16. századtól meghatározó végvára volt az országnak. A magyarországi török végvári harcok közül Gyula ostroma volt a leghosszabb (63 napos ostrom). A vár kétszer tovább állt ellen a töröknek, mint a lényegesen jobban megerősített Temesvár és Szigetvár, nem beszélve Egerről. A várban megtekintjük (vármúzeum, 24 kiállítóterem, lovagterem, kápolna, középkori borozó stb.) Várlátogatás után ismerkedünk Gyula város történelmi városrészének nevezetes épületeivel. (Városháza, Százéves cukrászda, Templomok, stb).  Szabadprogram keretein belül lehetőség van megkóstolni a helyi specialitásokat (Gyulai kolbász, a szászéves cukrászda különleges süteményeit, stb.) Gyönyörködünk az adventi fényekben. Részt veszünk az igényes kirakodóvásárban. Vásárlási lehetőség a Jézuska ajándékokból. Karácsonyi ízek, puncsok, rétesek, édességek kavalkádját csodálhatjuk és kóstolhatjuk. Este szállás elfoglalás Gyulán, vagy környékén.
 
2.nap: Gyula – Békéscsaba – Berettyóújfalu – Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után Békéscsabára indulunk. A város Békés megye gazdasági-földrajzi központja és székhelye. Híres gasztronómiai különlegességeiről és rendezvényeiről. (Pl: a hungarikumnak számító csabai kolbászról és az erre alapozott fesztiválról.) Említést érdemel az Alföld állandó kőszínháza, a Békéscsabai Jókai Színház, a város híres festőjéről, a Munkácsy Mihályról elnevezett Munkácsy Mihály Múzeum. Mivel Békéscsaba századokon át fontos központja volt a magyarországi szlovákságnak is, ezért található itt Szlovák Tájház. Fontos szerepet játszik a város közművelődésében a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár is. Gyalogos belvárosi sétánk során ismerkedünk a város nevezetes épületeivel. Szabadprogram keretein belül lehetőség van megismerni a belvárosi sétáló utca cukrászdáinak, éttermeinek helyi specialitásait.
Részt veszünk Békéscsaba karácsonyi forgatagában, ahol ízléses karácsonyi ajándéktárgyak, finom karácsonyi sütemények, ételek, puncsok kóstolhatóak. Bekapcsolódunk az ünnepi rendezvénysorozatba. A fényárba úszó Békéscsaba megtekintése után indulunk haza. Érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.                
 
 
Részvételi díj: 35.000 Ft/fő
(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
-utazás turista autóbusszal                           
-1 éjszakai szállás Gyulán, vagy környékén, 3* panzióban, 2 ágyas zuhanyzós szobában
-idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

 
Külön fizetendő:
-félpanzió (1 reggeli + 1vacsora) 5.500 Ft / fő
 (a program félpanzióval foglalható)
 
- Gyulai vár belépője
- Munkácsy Múzeum belépője 
(Csak az az utas fizeti , aki szeretne bemenni)
 
Egyágyas felár:  9.500 Ft 
(csak az fizeti, aki egyedül van egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,
Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.