Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Adventi hangulat a kálvinista Rómában: Debrecenben

Hortobágyi kitérővel

2020. December 06. (vasárnap)
            December 13. (vasárnap)
    (1 nap)

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Indulás reggel 08:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Érkezés a Hortobágyra. A hortobágyi puszta és a hozzá társított alföldi pásztor- és betyárromantika az ország egyik idegenforgalmi vonz ereje.  A Nemzeti Park a kistáj a Hajdúság és a Tisza folyó között terül el. Megtekintjük a mérhetetlen nagy pusztaságot, illetve a kilenclyukú hidat, mely szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. Az egyedinek számító betyárcsárdában megkóstolhatjuk a tradicionális jellegű betyárételeket, a Kézművesudvarban pedig vásárolhatunk a helyi speciális ajándéktárgyakból. Innen Debrecenbe indulunk, országunk harmadik legnagyobb területű, második legnépesebb városába. A kálvinista Róma” néven vagy „cívisváros”-ként emlegetett egyetemi város az  Észak-Alföldi régió és a Tiszántúl  szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja. 
Helyi idegenvezetőnk segítségével városnéző sétát teszünk az adventi fényekben pompázó belvárosban (Református Nagytemplom, és Kollégium, mely a város jelképe, Megyeháza, Városháza, Egyetem, Déri múzeum, a tér gyönyörű terei, szobrai és szökőkútjai, stb).
 
Szabadprogram keretein belül gyönyörködünk a város adventi fényekben úszó hangulatában. Kipróbálhatjuk az óriáskereket, megkóstolhatjuk a helyi speciális, tradicionális karácsonyi finomságokat, és vásárolhatunk az igényesen kialakított bódék karácsonyi ajánlatából. Nagy élményt jelent végig menni a város fő utcáján az ünnepi ruhába öltözött, kivilágított villamoson. A karácsonyi hangulatot színesítik, azok a magas színvonalú kulturális rendezvények, melyek folyamatosan kerülnek megszervezésre és vonzzák az itt élők, illetve az ide látogatók sokaságát.

Részvételi díj: 8.500 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:  
- utazás turista autóbusszal, 
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
Debrecen: Déri múzeum
Hortobágy: Pásztormúzeum
 
Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni!
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.