Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szlovákia: A Magas -Tátra tavaszi, nyári és őszi szépségében

Késmárk - Tarajkai Jégpalota - Poprád

2021. Május 08.
 Július 24.
    Szeptember 25.
     (1 nap, szombat)

 

    Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj, Szerencs

 
Indulás reggel 05:00-kor Debrecenből TESCO parkoló (Kishegyesi u. oldala) reggel 06:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Rövid pihenőkkel haladunk a Magas-Tátra kapuja felé. Kirándulásunk során két szepességi várost és egy csodás jégkatedrálist keresünk fel. Késmárkra érkezve megtekintjük a régi és új evangélikus fatemplomot (mely az UNESCO Világörökség része). Az új evangélikus templomban van eltemetve Thököly Imre kuruc hadvezér. Sétálunk a város főtéren, megcsodáljuk a reneszánsz stílusú, bástyákkal tagozott Thököly-várat. Majd Ótátrafüredről siklóvasúttal utazunk fel 1272 m magasra a Tarajka hegyre, ahol a Magas-Tátra mára legjelentősebbé vált látványossága, a jég-katedrális vár bennünket. A tarajkai jégtemplomot évről évre több turista keresi fel, hiszen mindig más témakörre készülnek a jégszobrok. Az idei évben a párizsi Notre-Dame katedrális adta az ihletet. Több héten át készült el a végleges alkotás. Elkészítéséhez 1880 tömb, 225 tonnát kitevő jeget használtak fel a litván, német, lengyel, cseh és szlovák szobrászok. A legmagasabb pontján 22,5 méteres építményben állandó 10 fokos hőmérséklet uralkodik. A jégcsoda nem csupán turistalátványosság, hanem a lánykérésektől az esküvőkig, a koncertekig számos rendezvényt tartanak benne. A melegedésre, kávézásra teraszos étterem, büfé áll a látogatók rendelkezésére. A nap zárásaként Poprád történelmi centrumában a Szent Egyed-téren teszünk rövid sétát, megtekintjük a 13. századból származó kora gótikus Szent Egyed templomot, majd egy nagy poprádi szupermarketben szlovák termékeket is vásárolhatunk. Indulás haza késő délután, érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban. 
Részvételi díj: 12.500 Ft/fő
(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező  turista autóbusszal
- idegenvezetés,
- szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő
Belépők és járulékos költségek ára: kb.20 EUR /fő, mely tartalmazza:
- Késmárki régi és új evangélikus templom 
- Siklóvasút 
- Jégkatedrális
- helyi tárlatvezetők és behajtási engedélyek
Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova be szeretne menni!
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.